Fra fotografering i Frognerparken til samtidskunst på Høstutstillingen

Onsdag 18. september var to grupper med medieelever og medielærerne Jan Karlengen og Inger-Helen Wien i Frognerparken og på Høstutstillingen i Kunstnernes hus i Oslo. Høstutstillingen ble avholdt første gang i 1882, og siden den gangen har samtidskunsten både gledet og forarget publikum. Som en årlig nasjonal kunstmønstring har utstillingen vært støttet av staten siden 1884, men drevet av kunstnerne selv.

Før turen til Oslo hadde elevene fått en liten innføring i fargelære, virkemidler i komponering av bilder og selv vært fotografer. Nå skulle lærdommen testes ut på samtidskunst og en praktisk fotooppgrave i Frognerparken.

Værgudene smilte til oss i år. Frognerparken viste seg i sin beste skrud med sol fra knallblå himmel,  og store skulpturer elevene og lærerne kan klatre i. De beste forutsetningene for å ta gode bilder. Elevene hadde her en fotooppgave som gikk ut på å ta bilder som uttrykker følelser. De beste bildene skal så limes på plakater, som henges opp på medierommet.

I Kunstnernes Hus hadde gruppene hver sin guide, som fortalte om utvalgte kunstverk før elevene selv valgte ut et kunstverk de skulle analysere denotativt og konnotativt.

Noen bilder fra ekskursjonen:

Frognerparken/Høstutstillingen 2019

Ekstra stas i år at den lokale kunstneren Tyra Tingleff deltar på Høstutstillingen med bildet ovenfor. Tingleff kombinerer ulike teknikker og mange lag med maling.

Publisert 19. september 2019, oppdatert 19. september 2019.