Følg drømmen! Tenk positive tanker

  • Av Inger Helen Wien

Gjennom DKS (Den kulturelle skolesekken) fikk skolen besøk onsdag 11.mars av forfatter og tidligere fotballspiller Michael Stilson. Han tok utgangspunkt i sin egen bok "Bare spille ball" i sitt engasjerende foredrag til elevene. 

17 elever fra 2IDA og 3MUA fikk høre historier fra forfatterens tid som proff fotballspiller på juniorlaget til Rosenborg og eliteserielaget til Mjøndalen. Han fortalte levende om sin tid som benkesliter, og visste eksakt hvor mange minutter han hadde spilt på banen for Mjøndalen. Men, poenget var at han aldri ga opp. En gang havnet han faktisk på forsiden av VG etter at Mjøndalen slo selveste Rosenborg i en fotballkamp. Hvilken lykke! Stilson formidlet til elevene at selv om han fikk dårlige tilbakemeldinger underveis fra trenere og nesten mistet troen på seg selv, så klarte han å snu tankene sine fra negativ fokus til positiv tenking. 

- Mist aldri troen på at du får det til! Følge drømmen. Tenk positive tanker, sa forfatteren til en lydhør gjeng.

I tillegg til drømmen om å bli proff fotballspiller hadde Michael Stilson en drøm om å bli forfatter. Han fortalte også om alle gangene et manus han hadde skrevet ble forkastet av et forlag, men at han aldri ga opp drømmen om å bli forfatter. Stilson mente at alle nederlagene hadde gjort han sterkere. Til syvende og sist er det ens egen identitet som teller - ikke miste troen på seg selv.

Forfatteren oppfordret alle i forsamlingen til å lese bøker, og sa med et glimt i øyet at han kunne anbefale i alle fall to bøker. Ord har makt. Riktige ord skaper gode følelser og bygger en opp. Så; snakk pent til deg selv. Behold troen på at du kan bli det du vil, og gled deg over det.


Publisert 12. mars 2020, oppdatert 12. mars 2020.