Ungdommens Ringerikskonferanse viste noe av mangfoldet i distriktet

  • Av Inger Helen Wien

 

 

Ungdommens Ringerikskonferanse ble første gang arrangert 16. oktober på Byscenen i Ringerike kultursenter. Det var obligatorisk fremmøte for elevene på Vg3 og Vg2 YF på Ringerike vgs og for 2. og 3. trinn på Hønefoss vgs. Salen på 530 plasser ble derfor fylt opp av forventningsfulle elever fra de to videregående skolene i Hønefoss.

Målet med konferansen er å få dagens ungdom til å bli i området. Ved å sette fokus på det som skjer her, skal ungdommen få lyst til både å ta en utdannelse i nærområdet, og etterhvert bosette seg på Ringerike. Når Ringeriksbanen og ny E 16 er på plass, blir Ringerike et vekstområde med stort potensiale.

Alle elevene fikk en wrap - laget av elever ved Hønefoss vgs - og ei vannflaske før de gikk inn i salen. På scenen lyste den flotte logoen for konferansen opp. Den er laget av en ungdomsbedrift ved Hønefoss vgs.. 

Elever fra 2MUA og 3MUA ved Ringerike vgs åpnet hele konferansen med et par fengende låter, og de avsluttet også konferansen med musikk av høy kvalitet. I tillegg var det musikalske innslag fra tidligere MUA-elev Ingvild Lindsjørn (hvor også Birk dukket opp!) og jenteduoen Mellow.

Jenny fra Ringerike vgs og Sivert fra Hønefoss vgs bandt hele konferansen sammen som konferansierer. De introduserte representanter fra næringslivet, friluftslivet og utdanningsinstitusjoner samt en engasjert ungdomspolitiker. 

Her er noen bilder fra konferansen:

Ungdommens Ringerikskonferanse 2018

Ungdommens Ringerikskonferanse 2018

Ungdommens Ringerikskonferanse 2018

Ungdommens Ringerikskonferanse 2018

Ungdommens Ringerikskonferanse 2018

Ungdommens Ringerikskonferanse 2018

Ungdommens Ringerikskonferanse 2018Ungdommens Ringerikskonferanse 2018


Publisert 22. oktober 2018, oppdatert 22. oktober 2018.