TAKK til MUA for "Lys i mørketida"

http://twitter.com/buskerudfoldfylke https://www.facebook.com/buskerudfylkeskommune http://plus.google.com

Torsdag 15. november var det mange som fant veien til Hønefoss kirke. Et stort publikum fikk gleden av å overvære MUAs konsert "Lys i mørketida". Musikkelevene leverte fra første tone til siste korsang ebbet ut. Et meget fornøyd publikum viste utøverne at de satte pris på den strålende konserten ved å gi dem en stående applaus. Dette var helt topp! Musikklinjeelevene viste stor bredde i repertoaret de hadde valgt fra mektig korsang, små ensembler, rene instrumentalinnslag og kun sang. Juryen i auditionene hadde gjort en god jobb i valg av innslag.

Alle gleder seg til danseinnslagene med 1MUA, spesielt 2MUA og 3MUA-elevene venter spent på dansen fra de yngste på linja. Og; begge dansene ble en suksess. Stor innlevelse og morsom koreografi!

I flere uke har elevene øvd på repertoaret i undervisningstimer, etter skoletid og ekstraøvelser med koret. 3MUA i faget Instruksjon og ledelse har forberedt konserten rent praktisk og teknisk, da de er arrangørene. De har lært svært mye om hvor mye arbeid det er å arrangere en konsert fra leie av lokaler til TONO-avgift. Det er derfor hyggelig at begge konsertene i Hønefoss kirke var fullsatte, og at elevene skinte som diamanter på scenen.

MUA-konserten "Lys i mørketida" 2018

Skolens rektor Kaia Erlandsen takket først og fremst elevene, og ba publikum gi dem en super applaus. Rektor fikk så fram konsertens dyktige konferansierer Ruth Synøve og Marius, som ble hyllet med en blomsterhilsen hver. Hun minnet om at dyktige lærere og akkompagnatører gjør elevene så gode som de er, så Trond Lien, Ingvild Hasund, Kjetil Heggelund, Anne-Karine Helland, Marit Amundsen og ikke minst lydmann Tarjei Gåsvik fikk en blomst hver.

- Jeg har fått tilbake nordlyset hos elevene på MUA, sa en fornøyd Kaia. Hun fortsatte med å si i talen sin at endelig ble lyset tent. Selv om det er svart november i Hønefoss, var rektor glad for at hun hadde fått sitt nordlys på Ringerike takket være MUA.

- Mamma MUA kaller elevene for sine diamanter, minnet rektor om, og la til at de er mitt nordlys!

Rektor satte pris på mangfoldet, og fargene i paletten publikum fikk oppleve under konserten.

- Det er lyst, sakralt og høytidelig.  Det er mørkt og groowie. Det er mykt og varmt og rødt. Det er rørende flott og tårevått. Det er blendende som lynet. Det er komplisert - de har ikke valgt de enkleste låtene. Så; Tusen takk kjære MUA for fargene! For musikken! For dansen! Rytmende! Tusen takk for kulturen! Tusen takk for opplevelsen! sa en stolt og rørt rektor, som la til at slike kvelder har hun verdens beste jobb.

En like stolt Mamma MUA tok bilder av sine diamanter, og her er et utvalg av dem:

MUA-konserten "Lys i mørketida" 2018

Publisert 24. november 2018, oppdatert 24. november 2018.