Praksisdager for ungdomsskoleelever

I læreplanen for faget Utdanningsvalg står det at 10. klasse på ungdomsskolen skal bruke en del tid på utprøving av utdanningsprogram. Et ledd i denne opplæringen er praksisdager ved de videregående skolene. I år var praksisdagene på Ringerike vgs i uke 4, fra mandag 21. januar til torsdag 24. januar.

Ungdomsskoleelevene kan velge mellom idrett, musikk, studiespesialisering og service og samferdsel. Målet er å formidle en smakebit av fagene skolen tilbyr på utdanningsprogrammene, slik at valget 10. klassingene skal ta den dagen de søker seg til videregående blir lettere.

De som var på besøk mandag 21. januar fikk oppleve en konsert med elever fra Trøndertun folkehøgskole i tillegg til timer med musikkfag. Det var tydelig at publikum bestående av MUA-elever og gjester fra ungdomsskolen satte pris på bandet fra Trøndertun.

Praksisdager 2019

For å vise noe av bredden på musikken fikk ungdomsskoleelevene høre ulike sjangre fra melodiøse ballader til mer hard rock. Her var det noe for enhver smak.

Praksisdager 2019

Ringerike vgs tilbyr mange programfag på studiespesialisering. Her en en flott gjeng på besøk i skolens medierom hvor faglærer Jan Karlengen forteller om faget medie- og informasjonskunnskap.

Praksisdager 2019

Vi håper alle 10. klassingene hadde fine dager ved Ringerike vgs, og ønsker lykke til med valg av utdanningsprogram på videregående.

Publisert 25. januar 2019, oppdatert 25. januar 2019.