På flyttefot

I vinterferien er det alt annet enn stille i de gamle bygningene til Ringerike vgs.. I disse dager er folk og utstyr på flyttefot. Her pakkes det ned alt fra utstoppede fulger og gamle skjeletter til bilder og papirer fra begynnelsen av 1900-tallet og fram til våre dager. Mang en skatt har damene i arkivet funnet! Svart/hvit- bilder av linjegymnastikk fra 1911 og svømmeundervisning i elva, til sirlig førte protokoller over blant annet gamle legater. Det er mye skolehistorie her!

I byggeperioden flytter deler av virksomheten til Eikli barneskole i Osloveien 2. Fra høsten 2018 har allerede brakkene i såkalte Modul Nord i Eiklivn. 8 vært i bruk til klasserom og kontorer. I tillegg holder idrettslinjen til på Hønefoss Arena, mens musikklinjen blir i Paviljongen i sentrum. Mens vi venter på renovering av gammel bygning og nytt bygg står klart, holder med andre ord skolen til i flere lokaler.

Her er noen flere bilder fra flytteprosessen:

2019

Toril sorterer gamle papirer i arkivet. En møysommelig  og viktig jobb.

2019

Det er litt rart at personalrommet er tømt for møbler. Den gamle gymsalen på Eikli barneskole blir skolens nye personalrom mens vi venter på nye lokaler.

2019

Biolog Arvid har ryddet i utstoppede dyr, og holder stolt fram ei snøugle. Ikke alle skoler kan i dag vise fram en tilsvarende samling da flere av artene med årene har blitt fredet.

2019

Hvem har sett et ekte skjelett? Vi vet dessverre ikke hvor gammelt det er ...

2019

Publisert 26. februar 2019, oppdatert 26. februar 2019.