Musikkelever på ekskursjon til Den norske Opera

  • Av Inger Helen Wien

Tirsdag 9. april 2019 var en flott vårdag i Oslo med stålende sol fra en skyfri himmel.  1MUA og 2MUA tok en liten tur på taket før omvisning og møte med en operasanger stod på programmet.

Operahuset har adresse Kirsten Flagstads plass 1. Kirsten Flagstad var Operaens første sjef i 1957. Elevene fra musikklinja fikk høre husets historie av en engasjert guide. Hun fortalte om arkitektkontoret Snøhetta, som vant arkitektkonkurransen. Bygningen ble høytidelig åpnet den 12. april i 2008, og er allerede fredet av Riksantikvaren (i 2012).

Operaen er kledd med hvit carraramarmor både utvendig og innvendig. I tillegg preges bygningen av store vinduer og en bølgende vegg i eik i fojajeen.

Operaen 9.4.19

Operaen 9.4.19

Det var dessverre fotoforbud bak scenen. En spennende omvisning førte oss inn i en gedigen systue, og en stor snekkerhall hvor de i dag laget 9 meter høye kunstige trær. Små miniatyrer av scenen i ulike oppsetninger stod på rekke og rad.

Det er imponerende å høre en operasanger på jobb. Alle synger uten mikrofon. Allikevel hører publikum godt stemmene, selv med et stort orkester som akkompagnement. En engasjerende operasanger fortalte om veien til scenen, og formidlet til elevene på en fremragende måte hvor spennende jobb det er.

Dessverre hadde utøverne pause da elevene skulle liste seg inn i salen for å høre litt på en prøve av "Tryllefløyten".

- En flott gjeng med elever, sa begge guidene da vi takket for oss. 

Takk til "Den kulturelle skolesekken" i Buskerud som gjorde det mulig for musikkelevene på Ringerike vgs å oppleve et par timer med faglig relevant stoff på Den norske Opera, som er et av verdens mest moderne opera- og balletthus!


Publisert 9. april 2019, oppdatert 9. april 2019.