Jakten på læreplassen

- Har man bestått i alle fag, og har lite fravær, klarer de fleste å skaffe seg en læreplass, sa leder av Service og samferdsel på Ringerike vgs - Kari Kjekshus -  til elevene fra Vg2 Salg, service og sikkerhet og Vg2 Reiseliv.

Elevene var invitert til arrangementet "Jakten på læreplassen" på Klækken Hotell den 31. januar.

- Det er et skrikende behov for fagarbeidere, så vi skulle gjerne sett at enda flere bedrifter tok inn lærlinger, sa Anne Aasen fra Fagopplæringsseksjonen i Buskerud fylkeskommune til lokalavisen Ringerikes Blad. Hun kunne fortelle at stadig flere elever i dag går rett på læreplass og tar fagbrev framfor å ta påbygg.

Elevene fikk mange gode tips og råd i forhold til hvordan de kan gå frem for å skaffe seg læreplass etter Vg2. Representanter fra Forsvaret, Norwegian, OK stat - Difi, Bilia, Elkjøp, Klækken og Tyrifjord hotell var tilstede.   Elevene fikk gode innspill fra et mangfold av lærebedrifter, og i de ulike fagene de kan velge å søke seg ut som lærling i. De ulike fagene de kan velge i er: Salgsfaget - kontor- og administrasjonsfaget, Sikkerhetsfaget, Resepsjonsfaget og Reiselivsfaget.

Det ble i løpet av dagen gjennomført en"mini-workshops", hvor elevene kunne stille spørsmål til bedriftene og få hjelp til hvordan de kunne gå frem for å søke de ulike stedene. CV og søknader må nå spisses, og elevene vet nå litt mer om hva de skal jobbe med fremover i forhold til å søke læreplass.

På Klækken fikk alle deltagerne også servert en nydelig lunsj  -  Dette ble en vellykket dag.

Her er noen bilder fra dagen, tatt av Tove Engesvik:

Jakten på læreplassen 2019

Publisert 14. februar 2019, oppdatert 14. februar 2019.