Topp karakter på MUAs jubileumskonsert

http://twitter.com/buskerudfoldfylke https://www.facebook.com/buskerudfylkeskommune http://plus.google.com

I det koret stille gikk på plass på Byscenen lørdag 17. februar, og MUAs jubileumskonsert skulle åpnes, var alle dager og timer med forberedelser og øving glemt. Det var nå det skulle leveres! Nå skulle alle i salen få oppleve kvaliteten på produktet, og nesten miste pusten av det høye nivået på både nåværende og tidligere elever - og lærere.

"Come in and stay a while" sang koret med vakker klang, og publikum hadde ikke noe imot å bli en stund. Da et utvidet kor med nåværende og tidligere elever med solist Ingvild Lindsjørn satte punktum med "Joyful, joyful" reiste publikum seg i salen. og gjengen på scenen fikk velfortjent applaus.

Dette skoleåret er det 20 år siden politikerne bestemte at musikklinja skulle flyttes fra Nesbyen til Ringerike vgs. En rask opptelling på 3MUA-klassebildene viste at vel 350 elever har gått ut fra linja så langt. Mange av dem har tatt steget videre og studert både klassisk og rytmisk musikk ved universitet og høgskoler, og flere av disse stod på scenen under jubileumskonserten.

Kveldens konferansierer var musikklærer Erik Anti og 3MUA-elev Sebastian Simensen. De hadde forberedt seg meget godt, og bandt sammen innslagene med humor og glimt i øyet. Godt jobba!

Publikum fikk høre alt fra dyktige vokalister og instrumentalister til band og stort kor. Her var klassiske perler, trommekvartett, gitarkvartett med flere enn fire ! og svingende rytmer fra diverse band. Av imponerende fremføringer av tidligere elever kan nevnes Marte Helleseter, Madeleine Ossum, Astrid Willumsen, Geir Syrrist, Elisabeth Vik, Kjetil Hallre, Åsmund Feldberg Johnsen, Syver Storskogen, Pilip Lund og Ingvild Lindsjørn. TAKK for at dere kastet glans over jubileumskonserten og viste hva musikklinja har betydd for dere!

Nåværende elever leverte også til toppkarakter. Noe av bredden i repertoaret på linja ble vist med innslag som nydelig klassisk sang, utrolig velspilt stykke på klassisk gitar og bandlåter med trekkspill og vibrafon. Her var alt fra sarte ballader til mer rocka låter. Noe for enhver smak.

Det er ingen tvil om at musikklinja er viktig for det lokale kulturlivet. Denne konserten var et bevis på at linja har fostret mange musikktalenter, og flere blir det sikkert i årene som kommer.

- Hemmeligheten er meget dyktige lærere - kanskje de beste i hele landet, sa leder av linja da hun skulle forklare hvorfor distriktet har så mange flinke musikere. Hun la til at et godt læringsmiljø og elever som står på gir et godt resultat.

En velfortjent feiring i Bassgarasjen etter den store konserten ble satt pris på. Her var det flere band i aksjon på scenen, og praten gikk lett blant de fremmøtte.

Noen bilder fra den store jubileumskonserten på Byscenen:

Her er noen bilder av de dyktige konferansierene i aksjon på scenen:

Foto: Jan Karlengen, Tor Wien og Inger-Helen Wien

Publisert 19. februar 2018, oppdatert 20. februar 2018.