Stemningsfull juleavslutning i Hønefoss kirke

http://twitter.com/buskerudfoldfylke https://www.facebook.com/buskerudfylkeskommune http://plus.google.com
  • Av Inger Helen Wien

Før kirkeklokkene ringte til julegudstjeneste ble den nye kirken fylt opp av elever og ansatte fra Ringerike vgs.. 

Preludium var det vakre musikkstykket Ave Maria av Bach/Gonoud fremført på fløyte av Marthe Moi Løbben. Hun ble akkompagnert på klassisk gitar av Kjetil Heggelund.

Med vakker klang i det nye kirkerommet sang Julie Syversen den kjente sangen Miss You Most at Christmas Time av Mariah Carey. Hun ble akkompagnert av Ingvild Hasund på flygel.

Mens menigheten sang "Tenn lys!" tente Julie Syversen og Celine Rensel de fire adventslysene. Vi er fortsatt inne i adventstiden da 4. søndag i advent er selveste julaften dette året.

En duo bestående av Viljar Røysi og Solveig Løvmyr sang den vakre sangen "Belive" av Ballard/Silvestri. De ble akkompagnert av Ingvild Hasund på flygel.

 

Både Celine Rensel og Arne Kristian Skagen leste fra Lukas 2 og Jesaja 9. Det er en fin tradisjon å høre juleevangeliet i en julegudstjeneste.

Prost Kristin Moen Saxegaard snakket i sin preken om at det er viktig å kose seg i julen samtidig som vi skal huske julens budskap, og at Jesubarnet ble født i en stall. Ikke alle har det like godt i dag heller. Det er forskjell på hvor mye vi har av materielle goder, og noen av oss har det ikke så greit rent mentalt. Men, ta vare på hverandre i julen. Husk på hverandre! Vær gode mot hverandre!

 

Det flotte skolekoret med alle elevene på musikklinjen sang først Deilig er jorden. Dirigent for koret er Ingvild Hasund.

Prosten introduserte postludium med MUA-koret etter at rektor Kaia Erlandsen hadde ønsket forsamlingen en riktig god og velforjent juleferie. Med stødig akkompagnement på flygel av Anne-Karine Helland sang koret den mektige "Halleluja" så kirketaket nesten lettet. Dirigent Ingvild Hasund har virkelig fått fram vakre klanger i koret. Skolen er heldige som har så dyktige musikklærere og musikkelever!

Ha en god juleferie, og vel møtt til planleggingsdag den 2. januar hvis du er lærer og til første skoledag etter jul den 3. januar hvis du er elev!


Publisert 22. desember 2017, oppdatert 22. desember 2017.