Stemningsfull førjulskonsert i Norderhov kirke

http://twitter.com/buskerudfoldfylke https://www.facebook.com/buskerudfylkeskommune http://plus.google.com
  • Av Inger Helen Wien

Heldige var de som tok turen til Norderhov kirke torsdag 9. november for å få med seg musikklinjas store konsert "Førjulsstemning". For å sitere lokalavisen ble det ordentlig Halleluja-stemning i kirken.

Dirigent Ingvild Hasund har sammen med Trond Lien jobbet bra med koret, og fått fram det beste i de unge røstene. Det var magisk å være publikum da koret avsluttet hele konserten med Händels Halleluja. Publikum viste sin begeistring med stående applaus etter konserten.

Lotte Bergheim Pedersen og Vegard Nesfossen Dreier var konferansierer. De loste publikum gjennom kveldens repertoar med glimt i øyet og morsomme replikker. Vegard fikk til og med publikum med på å synge bursdagssangen til kveldens jubilant - Nicolay Grøtterud. 

- Konserten er et prosjekt i faget "Instruksjon og ledelse" i 3MUA, fortalte de to konferansierene. De skal planlegge, gjennomføre og avslutte en konsert med alt det innebærer. Selve konserten er bare en del av hele prosjektet.

Elevene viste bredden på linja ved framføring av klassiske perler, jazz, negro spirituals, gospel, metallmusikk, Coldplay, visepop fra Sverige og Vazelina-låt. Koret ble akkompagnert av fire dyktige strykere og en pianist da de sang sine vakre korstykker.

Tradisjonen tro bidro elevene i 1MUA med danseinnslag med koreografi av sin lærer Marit Amundsen. God mimikk og innlevelse gjorde dansenumrene til høydepunkter.

Rektor Kaia Erlandsen takket elevene og musikklærerne for en konsertopplevelse hun sammenlignet med flammende nordlys fra hennes barndoms strøk. En minnerik og mektig opplevelse!

Bildene nedenfor viser noe av det stemningsskapende lyset i kirken satt av Geir Rannekleiv. Et godt lydbilde ble mikset av Petter Mølkjær Klepelv.

TAKK til alle som bidro til gåsehudøyeblikk og hallelujastemning, til latter og tårer og en god førjulsstemning!

 

 

 

 

 

 

 


Publisert 13. november 2017, oppdatert 13. november 2017.