Spennende BIZZY-samarbeid

http://twitter.com/buskerudfoldfylke https://www.facebook.com/buskerudfylkeskommune http://plus.google.com
  • Av Inger Helen Wien

Torsdag 14. juni var kommende skoleårs 3MUA på besøk i Bysalen Amfi hos daglig leder i Ringerike kultursenter Tage Hybertsen. De skal samarbeide om konserter i Kultursenteret med fokus på ungdom som publikum. Et av arrangementene blir med en artist de unge musikerne velger og Tage booker. På møtet kom det opp flere gode forslag på artistnavn innen den prisklassen prosjektet tåler. Tage fortalte elevene en del om driften av et kultursenter, avtaler med artister og fallgruver i bransjen. Elevene er heldige som har en erfaren mann med god bransjekunnskap som samarbeidspartner og læremester, og lyttet interessert på gode råd om valg av målgruppe og økonomi i prosjektene.

Buskerud fylkeskommune lanserte denne våren en eventapp for ungdom - BIZZY. Målet er å gjøre kulturopplevelser mer tilgjengelige for ungdom. Ungdom mellom 13 og 21 år får med denne appen redusert pris på arrangementer, som er lagt inn i appen. BIZZY har også som formål å engasjere ungdom i arrangering av eventer, og det er her 3MUA kommer inn i bildet. Sammen med sin faglærer i faget instruksjon og ledelse Trond Lien skal musikkelevene lede planlegging og gjennomføring av produksjoner for et ungt publikum i lokalene på Ringerike kultursenter. 

Det blir spennende å se hvilken artist elevene lander på, og om Tage får tak i vedkommende. I tillegg vil elevene selv også stå på scenen som utøvende musikere, kanskje som oppvarmingsband... eller med egne MUA-konserter. Følg med!


Publisert 19. juni 2018, oppdatert 19. juni 2018.