Multimediaforestilling om anabole steroider

http://twitter.com/buskerudfoldfylke https://www.facebook.com/buskerudfylkeskommune http://plus.google.com
  • Av Inger Helen Wien

Forfatteren Annette Mûnch besøkte Ringerike vgs onsdag 13. september, og holdt en tankevekkende og interessant multimediaforestilling med utgangspunkt i sin bok BADBOY Steroid.

Forfatteren har selv trent ulike kampsporter, og har blant annet svart belte i taekwondo. Hun vet at det blir brukt anabole steroider i enkelte miljøer, og begynte å stille spørsmål til unge gutter for å finne svar på hvorfor noen begynner å bruke slike stoffer. Arbeidet endte opp i en ungdomsroman, som hun fikk Brageprisen for.

Den kulturelle skolesekken tilbyr Mûnchs forestilling til skolene, og vår skole takket ja til tilbudet.

Forfatteren innledet med noen ord om seg selv, før hun leste utdrag av boka. Den handler om en ung gutt som heter Casper og hans erfaringer med økende kroppsfokus og trøbbel med kjæresten. Forestillingen vekslet mellom opplesning, klipp fra intervjuer, foto og ikke minst hiphop-musikk. Rap-duoen Erik og Kriss har skrevet fire låter til handlingen, og alle musikkvideoene ble vist som en del av forestillingen.

Konsekvensene av bruk av anabole steroider kommer godt fram, og selv om romanen er en fiksjon så stemmer beskrivelsene godt med virkeligheten - noe som ble bekreftet med intervjuene. Alle tar før eller sine skade av bruken. Noen dør av det, eller får alvorlige psykiske og fysiske skader.

Boka BADBOY Steroid og forfatter Annette Mûnchs forestilling på skolene er et viktig bidrag i kampen mot doping.

Skolens helsesøster var tilstede under foredraget, og opplyste om at de som ønsker en samtale hos henne kan komme når som helst.

De som har lyst til å lese boka, kan laste ned halve boka på mobilen sin. Er den interessant, kan man sikkert låne hele boka på biblioteket for å finne ut hvordan det går med hovedpersonen Casper.


Publisert 13. september 2017, oppdatert 13. september 2017.