Fra samtidskunst på Høstutstillingen til fotografering i Frognerparken

http://twitter.com/buskerudfoldfylke https://www.facebook.com/buskerudfylkeskommune http://plus.google.com
  • Av Inger Helen Wien

Onsdag 20. september var to grupper med medieelever og medielærerne Jan Karlengen og Inger-Helen Wien på Høstutstillingen i Kunstnernes hus i Oslo. Høstutstillingen ble avholdt første gang i 1882, og siden den gangen har samtidskunsten både gledet og forarget publikum.

Før turen hadde elevene fått en innføring i fargelære, virkemidler i komponering av bilder og selv vært fotografer. Nå skulle lærdommen testes ut på samtidskunst og til slutt en praktisk fotooppgrave i Frognerparken.

I Kunstnernes Hus hadde gruppene hver sin guide, som fortalte om utvalgte kunstverk før elevene selv valgte ut et kunstverk de skulle analysere denotativt og konnotativt.

Værgudene smilte til oss i år. Frognerparken viste seg i sin beste skrud med lett overskyet vær,  og store skulpturer elevene kan klatre i. De beste forutsetningene for å ta gode bilder. Elevene hadde her en fotooppgave som gikk ut på å ta bilder som uttrykker følelser. De beste bildene skal så limes på plakater, som henges opp på medierommet.

 

 


Publisert 16. oktober 2017, oppdatert 16. oktober 2017.