Fengselskonsert med dyktige musikkelever

http://twitter.com/buskerudfoldfylke https://www.facebook.com/buskerudfylkeskommune http://plus.google.com
  • Av Inger Helen Wien

Tradisjonen tro holder musikkelever og lærere et par konserter i Fengselet på høsten. Tirsdag 25.10. var det konsert nr.2 denne høsten som sto for tur. Heldige var de som tok turen til konsertlokalet denne høstkvelden. De fikk oppleve mange gode sangere og musikere.

Konserten åpnet med Inger Johanne fra 3MUA som fremførte "For a while" med stil.

Jenny fra 2MUA fulgte opp med "Why am I crying", ei nydelig låt av Molly Sanden.

Nicolay fra 3MUA fortalte ærlig til publikum at han vært nødt til å ha sangteksten foran seg på notestativet. Det gikk greit, og gutten gjennomførte med stil. 

Celine i 1MUA akkompagnerte seg selv på piano da hun helt profesjonelt sang Issues av Julia Michaels. Vi gleder oss til å høre mer fra den flinke førsteklassingen.

Eli i 1MUA har en flott stemme som kom til sin rett i låta "Bang, bang - my baby shot me down" av Nancy Sinatra.

Vetle i 3MUA fremførte den kjente sangen "On my own" fra Les Miserable med stor innlevelse.

Med klar røst gledet Ida Sofie fra 2MUA publikum med den flotte låta "I don`t know how to love him" av Andrew Lloyd Webber.

Ragnhild fra 3MUA hadde valgt å fremføre "Lover pleace stay" denne kvelden. Et godt valg!

En av de beste fremføringene denne kvelden var Gards tolkning av "A song for you" av Donny Hathaway (originalt av Andy Williams). For en stemme!

Marie fra 2MUA strålte på scenen mens hun formidlet "Clown" av Emilie Sande på en flott måte.

"Just the two of us" av Cyrille Aimee var avslutningsnummeret. Og - de to på scenen fikk det virkelig til å svinge. Med høy kvalitet på fremføringen både på sang av Zosia og på gitar av Joshua ble dette et av kveldens høydepunkter.

Tydelig at publikum satte pris på konserten!

Etter siste låt kom alle på scenen sammen med de tre akkompagnatørene. Ingvild Hasund, Kenneth Bekkemoen og Trond Lien spilte alle tre piano for sine elever. Ingvild kunne også røpe for publikum at noen av elevene hadde sunget solo for første gang på en scene. Med så bra debut er det ingen grunn til å stoppe der. Publikum gleder seg allerede til å høre mer fra de dyktige musikkelevene i flere konserter fremover.

Ingen konsert uten lyd! Lydmannen som styrte spakene var Risam fra 2MUA. Klassen er forøvrig teknisk arrangør av Fengselskonsertene. 

Kveldens konsert ble filmet med flere kameraer av elever fra Medier og kommunikasjon fra Hønefoss vgs.. De mikset flerkameraproduksjonen med en gang på bakrommet. De 12 elevene til medielærer Egil Granum har planer om å legge konsertfilmen ut på YouTube.

Samarbeidet mellom de to skolene er en vinn-vinn situasjon. Musikkelevene får se opptak av seg selv og sin formidling til publikum, mens medieelevene får god trening i live opptak med flere kameraer og miksing på stedet.


Publisert 25. oktober 2017, oppdatert 25. oktober 2017.