Strålende og helt tullerus(s)k russerevy

  • Av Inger Helen Wien

Teppet går opp for årets russerevy under premieren på Byscenen fredag 27. januar, og ca 100 russ viser hva de har slitt og jobbet med siden høsten 2016. Med mange timers trening på sang og dansenummer og terping på tekster skal de endelig vise for en fullsatt sal hva de er gode for.

Det er mektig å sitte som publikummer når musikken starter og russekullet synger og danser seg inn i hjertet ditt, ekte gåsehudfølelse! Hurra for russen som leverer når det gjelder! Her var det mange diamanter som skinte:)

Første sketsj het "Jakten på gull", og handlet ikke uventet om doping innen skisporten. Regner med at alle i Norge har fått med seg saken om Johaug...

Tenk på alle barn som har drømt om å være en av Disneyprinsessene... Men, det viser seg at det ikke bare er en dans på roser å være prinsesse. Hver og en av dem fikk ikke den drømmetilværelsen de trodde, men møtte hverdagen som alle andre.Så tittelen "Lykkelige alle sine dager" stemmer ikke selv om alle eventyr slutter med den setningen.

Hønefoss er kjent for sitt gode ishockeylag, dermed ikke overraskende et innslag om ishockeytrening med litt blanda drops blant gutta i troppen. Bedre blir det ikke da en ny spiller ankommer fra Syria, en ekte IS-kriger. De blir fort enige om at det er bare tull med den globale oppvarmingen da den nyankomne forteller at det er mye IS i Syria...

I "Grønt skifte" kommer selveste Erna Solberg på scenen. Hun er egentlig lei politikk, og gir uttrykk for det.

Har du hørt om Tinder? Det er en datingtjeneste på nett, som Gerda født i -39 vil prøve lykken i. Selv om damen er 83 år så skriver hun 39, og vips er det duket for mange gode tilbud om partnere.

Revysjef Anne Margrethe Aasen strålte på scenen, og drømte seg bort i "Broadway neste". Hvem vet?

Miljøaktivister spurte "Hva gjør DU for miljøet"? En tekst til ettertanke.

De kaller seg Odins soldater og er Hønefoss reservepoliti. De tøffe karene viser seg å være myke på innsiden da dama til den ene ringer...

I sangnummeret "Ola, min kaffegutt" viste Siri Lien hvilken entertainer hun er. Jenta synger bra og ser virkelig forelsket ut! Hun spiller en ungdom som har falt for baristaen på Starbucks, og tror han føler det samme som henne. Stakkars mann, han lager i god tro et hjerte i skummen på kaffen hun kjøper - og sitter plutselig i klisteret. Jacob Arntzen så redd ut da den unge damen kastet seg over han...

Innlegg i "Direkte Linje" på baksiden av lokalavisen Ringerikes Blad har gitt gode ideer til sketsjen med samme navn. Her var det kattepus som var savnet, uttale av ordet "fugl" og dikt i skjønn forening. Og, skal ikke folk snart lære seg å blinke riktig i rundkjøringer?

Etter pausen var det sang og dans i nummeret "MGP jr gjennom tidene".

Det er kostbart å ta førerkort, så denne familien hadde funnet en løsning på øvelseskjøring uten å betale tusenvis av kroner til en kjørelærer. Vi sier bare "Lykke til med oppkjøringa!".

Internettkurs er tingen selv om enkelte kun tenker porno ;)

I dagens samfunn med dine, mine og våre barn er det ikke lett å holde kontrollen på hvem som er biologisk mor og far. Litt kleint å få vite at den nye kjæresten er ens egen halvsøster.

Revysjefen Anne Margrethe på scenen igjen i nummeret "Må ha rulleplass".

Ingen hemmelighet at TV2 må tenke nytt og kreativt for å sikre seg seere. Et krisemøte fører til flere gode forslag til nye programkonsepter.

Så var det jentenes tur til å opptre i hoceyutstyr. Dette er jenter med tæl.

Hvilket mareritt å våkne dagen derpå, og så oppdage en fremmed person i senga... Ingen av dem husker hvordan de har havnet i samme dobbeltseng. Sluttpoenget med tredjemann som plutselig dukker opp - den omtalte trønderen - kom nok overraskende på publikum. Et genialt nummer!

I "skolekrigen" var det duket for konkurranse mellom idrettselever fra Ringerike vgs og elever fra Tyrifjord vgs.. Idrettselever er kjent for sitt konkurranseinstinkt, og er helt sikre på at duellen mellom de to skolene skal gå i favør av dem. Men, de glemmer helt at undere kan skje hvis du har trua! Et høydepunkt!

Avslutningsnummeret "Vi er Tullerus(s)k" var mektig med alle på scenen! En glimrende revy takket være russen selv, coachene Marte Helleseter og Anne Sem Jacobsen og et profesjonelt band med blant annet lærere fra musikklinjen i ryggen. Rektor Kaia Erlandsen fra Ringerike vgs takket russen for opplevelsen, og sa at hun ikke fryktet muntlig eksamen til våren med slike erfaringer i bagasjen. Dette var topp!

 


Publisert 30. januar 2017, oppdatert 30. januar 2017.