Stor stemning på MUA-konsert i barnehagen

  • Av Inger Helen Wien

Med skrekkblandet fryd tok barna i alderen 2-4 år imot 2MUA-elever fra Ringerike vgs. da de besøkte de små med en liten juleforestilling torsdag 24. november.

- Åh, se -der er julenissen, ropte en liten gutt med glød i røsten. Julenissen var en stor kar med langt skjegg og rød kappe. Guttungen la til at han var litt redd også... inntil nissen og alvene med de store ørene serverte gode pepperkaker til publikum.

Publikum satte tydelig pris på forestillingen, og sang med eller kom med utrop som viste at de fulgte godt med på det som skjedde. Enkelte ord og uttrykk falt spesielt i smak hos de små, uten å si mer om det;)

- Den store julekula til julenissen er der, sa ei lita jenta ivrig og pekte mot et stort instrument da elevene ikke fant igjen julenissens dyrebare skatt. Alle la merke til at julekula falt ned i den store tubaen:)

Musikkelevene har et fag som heter formidling. I det faget skal de forberede, gjennomføre og evaluere en konsert. Her blir det lagt merke til kontakten utøverne får med publikum. Hva slags repertoar er egnet i en barnehage kontra et eldresenter? Konserten denne høstdagen i november traff i alle fall blink.

Noen bilder fra formidlingskonserten:


Publisert 24. november 2016, oppdatert 24. november 2016.