Stemningsfull åpning av Gatejuristen med dyktige gitarelever fra MUA

  • Av Inger Helen Wien

Torsdag 19. januar åpnet tilbudet "Gatejuristen" i Villa`n i Hønefoss. Gatejuristen er et gratis rettshjelpstiltak til personer med rusproblemer. I Hønefoss er det studenter ved Høgskolen i Sørøst-Norges jusstudie som samarbeider med advokater om å gi juridisk hjelp. En av studentene er tidligere MUA-elev Sigurd Lønneid. Journalisten som dukket opp fra lokalavisen viste seg også å være en tidligere MUA-elev - Halvor Bjørntvedt.

Sigurd og Halvor er to gode eksempler på at musikklinja åpner for mange muligheter fordi den gir generell studiekompetanse.

Ordfører Kjell B. Hansen hadde pyntet seg med ordførerkjede for anledningen. Før han klippet snora spurte han gitarelevene fra musikken om de hadde stemt riktig streng :) Ordføreren var en av støttespillerne høsten 2016 i kampen for å bevare musikklinja ved Ringerike vgs. Nå fikk han oppleve et eksempel på hva dyktige musikkelever kan bidra med i lokalsamfunnet.

En gave til jusstudentene var en el-sykkel slik at de kan komme seg miljøvennlig fra Høgskolen til Villa`n. De som jobber i Gatejuristene driver med oppsøkende virksomhet, så det er viktig å komme dit kundene er. Et slagord de bruker er:

- Det hjelper ikke å ha rett, hvis du ikke klarer å hevde din rett!

 

Etter talene var det musikalske innslag med Joshua Can og Gard Hella fra 2MUA. Begge gitaristene spiller klassisk gitar. Joshua hadde valgt et par melodiøse låter, som falt i smak hos publikum. Gard med sin nydelige stemme, sang også til de to låtene han fremførte. De fikk velfortjent appalus av de fremmøtte, som tydelig satte stor pris på de to unge utøverne fra musikklinja.


Publisert 19. januar 2017, oppdatert 19. januar 2017.