Medieelever opplevde samtidskunst på Høstutstillingen

  • Av Inger Helen Wien

Onsdag 14. september var 76 medieelever og medielærerne Jan Karlengen og Inger-Helen Wien på Høstutstillingen i Kunstnernes hus i Oslo. Høstutstillingen ble avholdt første gang i 1882, og siden den gangen har samtidskunsten både gledet og forarget publikum.

Ifølge Aftenspostens anmeldelse dreier årets utstilling seg om sårbarhet og minnearbeid. Ingen aviser har tatt fram de helt store overskriftene denne gangen. Tidligere år var det ofte rasende leserinnlegg, kraftige personangrep og slåsskamper når Høstutstillingen åpnet.

Før turen lærte elevene litt om farger. Dette maleriet av en småby bruker bevisst grunnfargene rød, blå og gul, og kontrasten mellom de ulike elementene i bildet kommer ekstra godt fram i bruk av komplimentærfargene rød og grønn.

Elevene hadde på skolen sett på bilder med mange små detaljer, så de visste at de burde bruke litt tid på et kunstverk som dette med flere motiver for å få med seg alt.

Bruk av mørke og lyse farger gir en god effekt. På skolen har medieelevene i forkant malt egne bilder for å få fargelære litt inn under huden. På dette maleriet ser man helt tydelig hvordan blikket dras mot de lyse feltene i bakgrunnen.

Nok et eksempel på at det lønner seg å bruke litt tid for å få med seg alle detaljene. Ser du ansiktet som titter fram i bakgrunnen?

Etter omvisningen med guide fikk elevene litt tid alene til å se på alle kunstverkene. De skulle velge ut ett kunstverk som de skal analysere. Medielærerne gleder seg til å lese besvarelsene.

Værgudene smilte til oss i år. Frognerparken viste seg i sin beste skrud med varmende sol og spennende skygger i skulpturene. De beste forutsetningene for å ta gode bilder. Elevene hadde her en fotooppgave som gikk ut på å ta bilder som uttrykker følelser. De beste bildene skal så limes på plakater, som henges opp på medierommet.

Her er medielærer Jan Karlengen motivet. Godt å være lærer i et slikt vær:)

Elevene koste seg i Frognerparken.

 


Publisert 15. september 2016, oppdatert 15. september 2016.