Med Ringerike tuller`u ikke

http://twitter.com/buskerudfoldfylke https://www.facebook.com/buskerudfylkeskommune http://plus.google.com

Onsdag 9. november demonstrerte mange hundre mennesker på Søndre torg i Hønefoss mot fylkesrådmannens forslag om nedleggelse av musikk, medie og kommunikasjon og idrettslinje på Ringerike vgs og Hønefoss vgs.

På kort tid var aksjonen "Med Ringerike tuller`u ikke" dannet, og alt fra barnehagebarn til besteforeldre møtte opp for å protestere mot nedleggingsforslagene. Profilerte musikere, kulturpersonligheter, idrettsstjerner, elever, lærere - alle med et brennende ønske om at kommende elever skal få nyte godt av et mangfoldig tilbud av utdanningsprogram på videregående skole.

Glade musikkelever med budskapet "Gå for MUSIKK".

- Musikklinja på Ringerike er en av de beste i landet, både hva lærerkrefter og elevresultater tilsier, sa Liv Johanne Lindsjørn fra 2MUA i en appell fra scenen under aksjonen på torvet.

Framtidens elever deltok også under aksjonen. Barna fra barnehagen hadde laget plakater med støtte for både idrett og musikk. Her har de selskap av trommelærer Remi Fagereng fra Ringerike vgs.. Kanskje det er et fremtidig trommetalent i denne gjengen?

Elevrådene på de videregående skolene hadde laget plakater med "Vær på lag med distriktet og vær på lag med fremtiden". Elevrådleder på Ringerike vgs holdt en god appell hvor hun var redd for større frafall fra videregående hvis elevene ikke får 1.valget sitt.

Søndre torg var full av engasjerte mennesker som klart og tydelig ropte "med Ringerike tuller`u ikke" etter oppfordring fra arrangementets konferansier Ole Christian Øen fra Ringerike folkehøgskole.

Det svingte da lærerbandet bestående av Trond Lien, Erik Anti, Jørn Atle Støa og Remi Fagereng med elever fra 1MUA på vokal dro igang fra scenen med ei fengende låt. Er alle klar over hvilken bragd det er å spille gitar og bass med stålstrenger og bare fingre i kuldegrader? Imponerende, gutter:)

Tidligere ordfører i Ringerike Kolbjørn Kværum, ordfører i Ringerike Kjell B.Hansen, ordfører i Jevnaker Lars Magnussen og vareordfører i Hole Elisabeth Klever møtte opp for å vise sin støtte. Jevnakerordføreren advarte fylkespolitikerne mot å røre linjene våre, Hansen dro til med et budskap inneholdende flere fyord vi til daglig ikke bruker og Klever fra Hole snakket om hvor viktig mangfold i skolen er. Alle var enige om å kjempe for at utdanningstilbudene musikk, medie og kommunikasjon og idrett skal tilbys kommende 10. klassinger i en Ringeriksregion i vekst.

Aksjonen ble profesjonelt ledet av dramalærer Ole Christian Øen fra Ringerike folkehøgskole. Mannen bak aksjonen er tillitsvalgt i Utdanningsforbundet ved Ringerike videregående skole Audun Bakkerud. Bakkerud sier selv at han tok noen telefoner, og fikk enorm respons og støtte fra alle kanter.

Idrettselever fra Ringerike videregående skole gjorde det de kunne for at de fremmøtte ikke skulle fryse i kulda.

I sin appell fra scenen sa Bror Andersen at kulturlivet i Ringerike nyter godt av lærere og elever fra musikklinja. Han pekte på at fylketspolitikerne burde være stolte av å ha slike ansatte. Her en en gjeng med lærere som mange helt sikkert har sett på TV i beste sendetid på fredag og lørdagskvelden.

Kulturskolerektor i Ringerike foreslo at alle på Søndre torg skulle gå ned til Ringerike videregående skole etter aksjonen. Mange fulgte oppfordringen og flere hundre tok hverandre i hendene og slo ring rundt skolen. Et symbol på at alle nå slår ring rundt utdanningstilbudene på Ringerike på videregående nivå. For: Med Ringerike tuller`u ikke.

Publisert 12. november 2016, oppdatert 12. november 2016.