Kor +Korps = Sant

http://twitter.com/buskerudfoldfylke https://www.facebook.com/buskerudfylkeskommune http://plus.google.com

En fullsatt Ullerål kirke opplevde en konsert av de sjeldne den 8. desember. Elevene fra musikklinja hadde julekonsert sammen med Ringerike Janitsjar. Nesten 100 musikere og sangere formidlet på høyt nivå. Et spennende og variert program ble tatt godt imot av publikum, som gledet seg spesielt over de unge solisttalentene fra Ringerike vgs.

- Det er jammen mange flinke ungdommer, sa en publikummer begeistret. Han la til at det er godt politikerne har tatt til vettet og ikke vil legge ned musikklinja!

Etter en felles åpning med kor og korps, var Lotte Pedersen solist i den vakre julesangen "Jul, Jul, strålande jul".

Alexander Joesphson spilte "Bloody tears" på piano, et musikkstykke han formidlet med følelser i anslagene, før May Iren Kårbø sang seg inn i hjertene til publikum med den kjente og kjære sangen "Himmel på jord".

I programmet stod det oppført en gitartrio etter et stykke med korpet. På grunn av sykdom ble trioen  en solistopptreden, en flott sang med Gard Hella som solist med eget akkompagnement på gitar. Den gutten kan både spille gitar og synge!

Vakre Silje Thomte Østmo hadde gitt sin mor verdens beste adventskalendergave denne dagen; hennes solistopptreden med korpset var en gave til mor. Takk for at hun delte den med oss alle! "Et lys imot mørketida" er en nydelig sang som publikum satte stor pris på.

Koret med Sigurd Nyland som solist fremførte "As the bridegroom to his Chosen" før korpset viste fram sin dyktige solist på trompet Lina Rognerud i stykket "Vidda".

Det går mange gode sangere på musikklinja, og to av dem dannet en duo i sangen "In the Gloaming". Rakel Moskull og Ida Kristine Hjermstad har stemmer som klinger godt sammen. Sistnevnte elev sang også den vakre sangen "Den store stjerna" med korpset.

Fem flotte jenter (her tre av dem) sang flerstemt i "Vintersang". Thea Rundhaugen hadde med seg i koret Rakel Moskull, Ode Fagervold, Ingeborg Bratvold og Lotte Pedersen.

Liv Johanne Lindsjørn sang seg inn i alles hjerter da hun og korpset fikk flere i kirken til å tørke tårer mens sangen "Nordnorsk Julesalme" fylte kirkerommet. Det var mektig!

Den kjente og kjære julelåta "Do they know it`s Christmas" med Thomas Urnes og Gard Hella som solister med koret fikk publikum til å nynne med. Gutta viste at musikklinja har mange gode sangere i sine rekker.

Før kor og korps avsluttet en strålende konsert med "Deilig er jorden" ble dirigentene Øystein Olsen Vadsten for Ringerike Janitsjar og Ingvild Hasund for musikklinjekoret behørig takket med blomsterhilsen og velfortjente ord. De unge i koret ropte taktfast "Øystein " og "Ingvild" for å vise hvor fornøyde de også er med de to dirigentene.

Takk også til Tormod Aune for god lyd og Geir Rannekleiv for magisk lyssetting.

Et meget fornøyd publikum viste sin takk med stående applaus!

Publisert 11. desember 2016, oppdatert 11. desember 2016.