Klar til eksamen på NMH i klassisk piano

  • Av Inger Helen Wien

At øvelse gjør en til mester beviste NMH-student Astrid Willumsen da hun onsdag 31. mai spilte deler av din bachelor-eksamen i klassisk piano for skolens musikkelever. Astrid gikk selv ut på musikklinjen ved Ringerike vgs våren 2013, og kom rett inn på studier ved Norges musikkhøgskole.

- Jeg takker for at jeg fikk spille gjennom deler av eksamensrepertoaret mitt for dere, sa hun til en lydhør forsamling i Metodistkirken. Den dyktige musikeren la til at hun nå gleder seg til eksamen etter utrolig mange timers øving.

På hjemmesiden til NMH ramser de opp alle studietilbudene innen musikkteori, musikkteknologi, musikkpedagogikk, musikkterapi, komposisjon, dirigering og utøvende musikk. Astrid har valgt å gå på musikkpedagogikk slik at hun både får en utdannelse som musikklærer og kan være utøvende musiker.

- Planen er å fortsette på masterstudier til høsten, forteller hun. Kanskje hun dukker opp om et par år som pianolærer ved gamleskolen sin?

Etter konserten ville applausen nesten ikke legge seg. Musikkelevene, rektor og musikklærere i salen viste tydelig at de satte pris på eksamenskandidaten fra NMH. Rosende ord og blomster vanket det også på den unge pianisten fra musikklærerne Ingvild Hasund og Trond Lien.

På MUA-siden på Facebook kan du høre en liten smakebit fra konserten :)

 


Publisert 31. mai 2017, oppdatert 31. mai 2017.