Høyt nivå på "Unge talenter"

http://twitter.com/buskerudfoldfylke https://www.facebook.com/buskerudfylkeskommune http://plus.google.com

Strålende sol og et inngangsparti pyntet med de nordiske flagg ønsket publikum velkommen til konsert på Ringerike Folkehøgskole torsdag 9. mars. Med støtte av Foreningen Norden inviterte musikkelevene fra Ringerike videregående skole og Ringerike Folkehøgskole til en samarbeidskonsert i konsertsalen på folkehøgskolen. Heldige var de som tok veien hit denne torsdagskvelden. Distriktets unge talenter slo nemlig ut i full blomst denne kvelden. Det var et høyt nivå på fremføringene.

Teppet gikk opp, og der stod linjekoret fra musikklinjen ved Ringerike vgs klar med sin dirigent Ingvild Hasund. Tonene fra "Somewhere" fylte konsertsalen på Ringerike Folkehøgskole. En vakker åpning på samarbeidskonserten.

Ny leder i Foreningen Norden Ringerke ønsket publikum velkommen til konsert. Lena Rós  Matthíasdóttir er selv fra Island, og minnet alle om at musikk er et universalt språk. Musikken åpner dører og binder folk sammen. Lena fortalte at Foreningen Norden støtter arrangementer med unge talenter, og var glad for at denne konserten ble en realitet mye takket være økonomisk støtte fra Foreningen Norden og Hønefoss Sparebank.

Sebastian fra 2MUA var kveldens konferansier på delen fra musikklinjen. Han har en utstråling og sjarm som blandet med morsomme replikker tar publikum med storm.

Trioen Jenny, Viljar og Ruth Synnøve har opptrådt sammen flere ganger. Gjengen fra 1MUA gledet de fremmøtte med den kjente låta "Emmylou".

Ida, Marie og Hedda ble akkompagnert av Trond Lien på piano da de med klare pikestemmer sang "Till there was You".

Bandet bestående av Gard, Kevin, Joshua og Henrik sørget for trøkk og god stemning i publikum da Zofia og Lotte sang "Goodnite". Zofia har polsk som morsmål, så hun tok siste verset på polsk. Kevin på bass var gjestemusiker fra E. Munch.

Med variasjon i stemmeleie fra det svake, litt såre til fullt trøkk og mye energi fikk Liv Johanne mange i publikum i såkalt gåsehudstemning. Dette var proft! Sangen "Cabaret" gikk rett hjem hos tilhørerne.

Gitarlærer Kjetil Heggelund har all grunn til å være stolt av sine elever på klassisk gitar. Elevene Gard og Joshua spilte sammen med læreren sin "Granados, Spansk dans no 5".

Musikklinjen er så heldige å ha i sin stab en kreativ og dyktig danselærer. Marit Amundsen hadde koreografien på et danseinnslag med elever fra 1MUA. Konferansier Sebastian døpte dansen, og kalte den for "Blå storm". Scenen var badet i blått lys, og musikk og bevegelser minnet om en stormfull aften.

Emily og Lotte fra 2MUA har stemmer som passer godt til hverandre. Det er alltid en glede å høre jentene synge sammen. Her fremfører de den vakre låta "Take it with me".

Nicolay i 2MUA gir alltid mye av seg selv i form av mimikk og innlevelse i sangene han fremfører. I låta "Slow dance with the devil" hadde han meg seg et godt kor bestående av Zofia, Jenny, Ingeborg, Thomas og Rakel. Bandet med Ole Henrik, Arne Kristian, Viljar og Trond fikk det til å svinge. Arne Kristian Skagen går i 10. klasse på Norde Modum ungdomsskole. Han spiller bass, og er klar for musikklinjen fra høsten 2017.

Nytt av året er et eget kammerkor med spesielt interesserte elever og dirigent Ingvild Hasund. Takk til sanglærer og dirigent Ingvild som sier ja til slike prosjekter, som gir elevene ekstra motivasjon og interesse for faget kor og sang. Denne gjengen fikk det til å svinge. Musikkstykket "Sing" falt i smak hos et publikum som begynte å vugge i takt med musikken.

Thomas i 1MUA er allerede en allsidig entertainer. Hans fremføring av sangen "This is the moment" akkompagnert av Trond Lien på piano var et av høydepunktene under konserten. Høyt nivå!

Konferansier Sebastian introduserer siste korlåt før pausen, og i beste Skavlanstil kaster papirene sine opp i luften. Med god komp på trommer og bass av henholdsvis Henrik og Kristoffer samt Trond Lien på piano avsluttet MUA sin del av konserten med korlåta "Golden Ticket". I det siste tone ebbet ut i konsertlokalet begynte publikum å klappe, og applausen stilnet ikke før teppet falt og lyset ble slått på.

Etter pausen var det Ringerike Folkehøgskole sin tur. Konferansier på denne delen var lærer Eirik Kiil Saga, som forøvrig er tidligere musikkelev på Ringerike vgs..

Han fortalte at folkehøgskolen kan tilby mange linjer under mottoet "Gjør det du alltid har drømt om". På denne konserten var det innslag fra dans, stand up & revy og musikal.

Denne unge mannen fremførte en god og gammel revytekst "I marinen". Flere i salen gjenkjente teksten og lo godt.

Ikke alltid enkelt å lufte en hund, men selvfølgelig en fordel når hunden virkelig er "menneskets beste venn". Denne hundeeieren så bare fordeler hos sin firbente venn.

Eirik Kiil Saga hadde hovedinstrument piano da han var musikkelev på videregående. Ingen tvil om at det var et rikig valg. Her spiller han for en elev fra musikallinjen.

Elevene fra dans fremførte flere danser, og avluttet med en artig dans preget av gode kostymer, kroppsmaling og god koreografi. Bra levert!

Det hjelper ikke med gode musikere hvis lyden svikter. Tarjei fra 2MUA satt bak spakene, og styrte lyden på en profesjonell måte. Et par jenter fra folkehøgskolen sørget for god lyssetting. Godt jobba!

Uten mat og drikke, duger musikerne ikke... En liten kuriositet - pizzaen ble levert av en dyktig lokal musiker - Anders Dahlberg.

Konserten "Unge talenter" ble som ei vitaminsprøyte for alle som fikk oppleve den ungdommelige energien, spillegleden og det høye nivået på fremføringene. En publikummer sa så treffende:

- Godt at politikerne ikke la ned musikklinja! Tenk på hva den betyr for rekrutteringen til kulturlivet.

Publisert 10. mars 2017, oppdatert 10. mars 2017.