Diamantene skinte i "Julevibber"

http://twitter.com/buskerudfoldfylke https://www.facebook.com/buskerudfylkeskommune http://plus.google.com

Koret åpnet julekonserten onsdag 16. november i Norderhov kirke med "For the Beauty of the Earth". Allerede fra første tone fikk dirigenten Ingvild Hasund ut av musikklinjekoret en vakker klang i den flotte kirken. Publikum var bergtatt. Da stykket "Skynda deg til Bethlehem"  fylte kirkerommet var de fremmøtte i det fullsatte kirken glad for at de valgte å gå på julekonsert denne mørke høstkvelden.

Julekonserten er en prosjektoppgave i 3.klasse i faget "Instruksjon og ledelse". I år har faglærer Kjetil Heggelund sammen med elevene fordelt oppgaver i forkant, under konserten og etterarbeid. Jobben som konferansierer tok Anne og Kristoffer på strak arm. De bandt sammen konserten på en god måte.

Kristoffer spiller bass, og viste at han kan traktere instrumentet i låta "The Scientist".

Anne er en talentfull sanger, som formidlet budskapet i låta "The Last" på en måte som traff publikum rett i hjerterota.

Flere gode solister viste variasjon og bredde i repertoaret under julekonserten. Publikum satt musestille da Liv Johanne sang "L`ho perduta, me meschina", flere gråt under den vakre fremføringen til Hanne Sophie av den kjente sangen "Gabriellas song" og tysktalende i kirken satte ekstra stor pris på Ida Kristines vakre sang i "Wiegelied". Da May-Iren viste sin stemmeprakt i "Mitt hjerte alltid vanker" nydelig arrangert av Trond Lien, måtte flere i publikum fram med lommetørkleet igjen.

Alexander i 2MUA overrasket alle med å spille en vakker og melodiøs låt på et instrument som kalles ocarina. Fantastisk etter kun tre måneders opplæring!

Gode ensemblespill, mindre kor og duoer satte også sitt preg på en vellykket konsert. Nicolay og Lotte fremførte en tidligere fanges julesang, Ingeborg og Thomas fikk alle til å glede seg til jul, og Thomas imponerte i tillegg med stepping under stykket "It`s Beginning to Look a Lot Like Christmas". Tre gutter på klassisk gitar viste at de kunne spille i stykket "Spansk dans nr 2". Det er ikke første gangen Adrian, Joshua og Gard tar i en gitar!

IMUA stilte med eget jentekor, og de vekslet på å være solister. Et godt arrangement av den kjente låta "I`ll Be There".

Arrangørene 3MUA hadde selvfølgelig et eget innslag under konserten - "The Scientist" hvor de fikk vist hvor gode sangere de er.

Et høydepunkt under konserten var den gode trioen bestående av Zosia, Lotte og Liv Johanne, som klokkerent fremførte "Mary Did You Know".

Tradisjonen tro hadde 1MUA forberedt et par danseinnslag med koreografi av dans/dramalærer Marit Amundsen. Morsomt å se de unge musikerne vise at de også behersker dans og drama. Innslagene hadde titlene "Hjertevarme" og "Musikken".

Anne takket publikum og alle på skolen som hadde gjort det mulig å få til en julekonsert. Velfortjent ros til medelever og dyktige lærere, og en hilsen til mamma MUA.

En rørt rektor Kaia Erlandsens ord kom rett fra hjertet! Hun fikk ikke fullrost nok skolens diamanter. Musikkelevene skinte og funklet som diamanter i det vakre lyset i kirken, og fremføringene fikk det til å vibrere langt inn i sjela. Så oppfordringen til politikerne er klar: La MUA leve! - som en i publikum ropte etter siste korsang.

Julekonserten "Julevibber" ble avsluttet med korsangen "In Our Tears" med solistene Gard og Zosia på vokal og Tor Erlend på trompet. Publikum fikk gåsehud under den fremføringen med klokkeklar korsang og trompetspill av høy kvalitet. Som takk for en strålende julekonsert reiste publikum seg og klappet  lenge og høyt. Vi er enig med lokalavisen: MUA produserer nye talenter på løpende bånd.

Foto: Jan Karlengen og Inger-Helen Wien

Publisert 18. november 2016, oppdatert 18. november 2016.