Alternativ skoleuke med variert innhold

  • Av Inger Helen Wien

I uke 24 er det ingen på skolen som følger ordinær timeplan. Alle elevene i Vg1 og Vg2 har et opplegg hver dag med variert innhold hvor den generelle delen av læreplanen er i fokus. Eksamen er gjennomført og st.pkt. karakterene satt, så tiden er inne for påfyll av kunnskaper av mer tverrfaglig karakter.

Klassene skal besøke HNS, gjennomføre IT-kurs, være med på FNs handelsspill, høre foredrag om sleksforskning, besøke den nye utstillingen på Veigin og reise på ekskursjon til sølvgruvene på Kongsberg. Vg2 får også høre litt om hva som venter dem neste skoleår i faget norsk hvor særemnet krever stor innsats av elevene, og alle klassene får litt fysisk aktivitet på Hønefoss Arena med volleyballturnering.

Et av programpostene i uke 24 er en film hvor gullsmed Fritjof Jørgensen blir intervjuet av Steinar Hybertsen om lokalhistorie. Kanskje noen lurer på hvordan byen så ut den gangen Hønefoss fikk bystatus? Har Søndre Torv endret seg, eller har de husene som står der i dag alltid vært der? Hvem har satt sitt preg på byen vår? Filmen viser gamle bilder og filmsnutter mens gullsmed Jørgensen på en levende og interessant måte forteller om hus, mennesker og historier.

Fritjof  Jørgensen var også tilstede under filmvisningen slik at elevene kunne stille spørsmål. Han fortalte om krigens dager da han som barn opplevde sterke historier i møte med tyskerne, og han fortalte om gamle hotell Glatdvedt som kunne tilby sine gjester 10 rettes middag med dertil tilhørende viner. Det var tider det :)  


Publisert 13. juni 2017, oppdatert 13. juni 2017.