Vårstemninger i Fengselet

http://twitter.com/buskerudfoldfylke https://www.facebook.com/buskerudfylkeskommune http://plus.google.com
  • Av Inger Helen Wien

Med varmegrader ute og et snev av vår i luften inviterte musikkelever og lærere til konsert i Fengselet tirsdag 15. mars med tittelen "Vårstemninger".

I løpet av dagen hadde elever fra medier og kommunikasjon på Hønefoss vgs rigget opp opptaksutstyr og redigeringsutstyr på bakrommet, slik at de var klare til et flerkameraopptak av konserten. Med kyndig veiledning fra sin medielærer Egil Granum var den flotte gjengen fra Hønefoss vgs klare da musikklærer Ingvild Hasund ønsket publikum velkommen til konsert. Et vellykket samarbeid til glede og nytte for begge parter.

På skjermene kan medieelevene på bakrommet følge med på hva de enkelte kameraene tar opp, og så redigere ferdig filmopptaket fra konserten ved å velge aktuelt kamera til enhver tid. Jobben i forkant med riktig lyssetting sparer elevene for mye ekstraarbeid med justering av lys i redigeringsarbeidet.

Konserten kunne by på vakker sang innen ulike sjangre, japansk pianomusikk og gitar av ypperste klasse. Sangelevene ble akkompagnert av Trond Lien, Kenneth Bekkemoen og Ingvild Hasund.

Det er viktig med god lyd slik at publikum hører diamantene på scenen funkle. Her er en blid lydmann - Henrik Alsmark - sammen med en like blid musikklærer  -Kenneth Bekkemoen:

Publikum satte pris på alt fra første tone i sangen "Wow" til siste låt med den vakre sangen "This is the moment". Her er noen bilder fra konserten:

Medieelevene har litt av en jobb med å holde de tunge kameraene rolig under opptak.


Publisert 16. mars 2016, oppdatert 16. mars 2016.