Utdanningsmesse i Ringerike Kultursenter 9. og 10. november

http://twitter.com/buskerudfoldfylke https://www.facebook.com/buskerudfylkeskommune http://plus.google.com
  • Av Inger Helen Wien

Mandag 9. og tirsdag 10. november kunne distriktets 10. klassinger og deres foresatte besøke Ringerike Kultursenter for å bli orientert om tilbudet etter ungdomsskolen. Begge de to videregående skolene i Hønefoss presenterte sine utdanningsprogram. Det er mye å velge mellom for en 10. klassing!

På Ringerike videregående skole tilbys studiespesialisering, idrett, musikk og service og samferdsel. På studiespesialisering er det igjen flere retninger å velge etter Vg1. Skolens rådgivere og ledere forsøkte så godt de kunne å svare på spørsmål og orientere om mulighetene på studiespes. for gjestene fra ungdomsskolene.

En liten skisse som viser valgmulighetene hvis en elev velger å gå på studiespesialisering.

Blide jenter svarte villig på spørsmål fra 10. klassingene.

I løpet av tirsdagen skulle skolens egne Vg1-elever også besøke standen til studiespesialisering for å få en orientering om de forskjellige programfagene de kan velge mellom til Vg2. Her er tre flotte representanter for språkfagene. De forteller Vg1-elevene om hvor viktig det er å kunne språk, ikke bare engelsk.

Den glade gjengen formidlet hvor GØY det er å ha mediefag! Medie- og informasjonskunnskap er et kreativt fag med en god blanding av teori og praksis. Det kan kombineres med alle andre programfag.

Det ble ganske fullt i gangen da klassene fra Vg1 kom. Flere hadde bestemt seg på forhånd, men synes allikevel det var fint å få informasjon om de fagene de ønsker å ta i Vg2 og Vg3.

Realfagene er populære fag ved skolen. Ved riktig kombinasjon av matematikk, fysikk, kjemi og biologi får elevene en spesiell studiekompetanse som åpner alle dører til videre studier.

En engasjert samfunnsfaglærer forsøker å få elevene til å forstå hvor morsomt og lærerrikt det er å ha historie.

Samfunnsfagseksjonen stod på for å orientere om de matnyttige fagene de representerer.

Gjør som David - grip mulighetene!

Så glad blir man når man har mediefag!! Det er GØY.

Gutta som er interessert i IT hører på gode råd fra Erling Nereng.

På kveldene spilte lærerbandet Trond Lien, Jørn Atle Støa, Remi Fagereng og Erik Anti med dyktige vokalister fra 1MUA til stor glede for 10. klassingene og deres foresatte. Her er slagordet: Gå for MUSIKK

Publikum i salen satte stor pris på minikonserten fra musikklinja.


Publisert 12. november 2015, oppdatert 12. november 2015.