Proff MUA-konsert på Veienmarka ungdomsskole

http://twitter.com/buskerudfoldfylke https://www.facebook.com/buskerudfylkeskommune http://plus.google.com
  • Av Inger Helen Wien

Erik Lunde ønsket gjestene fra Ringerike vgs velkommen til Veienmarka ungdomsskole tirsdag 12. januar. I skolens gymsal satt elevene ved den største ungdomsskolen i distriktet spente og ventet på første låt.

Forrige skoleår var Liv Johanne og Lotte elever ved ungdomsskolen, så det var ekstra stas for dem å synge for tidligere lærere og medelever denne tirsdag formiddagen. Jentene strålte, og formidlet sangene på en profesjonell måte.

- Jeg har ikke tenkt på et yrke som musiker, sa Liv Johanne, men jeg valgte allikevel å gå på musikklinja på videregående. Når man er 13 -16 år gammel, er det kanskje ikke så mange som har bestemt seg for yrkesvalg ennå. For mange er det viktigste å vite at utdanningsprogrammet de velger på videregående gir en generell studiekompetanse. Tre år på musikklinja gir elevene generell studiekompetanse, så de fleste dører til videre utdanning er åpne.

Jentene hadde et lærerband i ryggen som flere elever på ungdomsskolen hadde sett før. I tillegg til lærergjerningen ved Ringerike vgs er de også utøvende musikere, som opptrer både lokalt og på TV. Erik Anti på bass, Remi Fagereng på trommer, Jørn Atle Støa på gitar og Trond Lien på piano fikk det til å svinge i gymsalen på Veienmarka ungdomsskole under konserten.

Ungdomsskoleelevene satte tydelig pris på besøket fra musikklinja, som forsøkte å gi smakebiter fra både rytmisk og klassisk musikk. Musikklinja har mange fag på timeplanen hver uke, og et av dem heter formidling. I det faget har elevene i 3. klasse hatt en oppgave hvor de skulle lage en reklamefilm for musikklinja med ungdomsskoleelever som målgruppe. En av elevfilmene ble vist, og på publikums reaksjoner under visningen, kan man trygt si at musikkelevene traff målgruppen sin. Med humor og glimt i øyet fikk de se hvor ille det kan gå hvis DU ikke velger musikklinja!

Kjetil Heggelund viste hvor fin klang det er i en klassisk gitar da han spilte alene for ungdomsskoleelevene. De unge lyttet andektig til tonene som fylte rommet.

10. klassingene ved skolen ønskes velkommen til praksisdager på Ringerike vgs i uke 4.

 


Publisert 12. januar 2016, oppdatert 12. januar 2016.