Mua på frierføtter til Haugsbygd ungdomssskole

http://twitter.com/buskerudfoldfylke https://www.facebook.com/buskerudfylkeskommune http://plus.google.com
  • Av Inger Helen Wien

Ekstra stas for musikerne fra Ringerike vgs å bli ønsket velkommen av et bursdagsbarn da de holdt konsert for ungdomsskoleelevene på Haugsbygd ungdomsskole torsdag 14. januar. Konserten ble da selvfølgelig åpnet med bursdagssangen, og vips var kontakten mellom gjestene fra videregående og publikum fra ungdomsskolen i boks. 

Lærerne på musikklinja på Ringerike vgs trives godt på jobben, og stiller gjerne opp for å markedsføre linja. Her viser Remi Fagereng på trommer, Erik Anti på bass, Fredrik Hallsteinsen på gitar og Trond Lien på piano at de ikke bare er gode i klasserommet til å formidle fagstoff, men at de også er dyktige utøvende musikere.

- Husk på at dere får generell studiekompetanse etter tre år på musikklinja, sa Erik Anti, som også understreket at du behøver ikke bli utøvende musiker selv om du velger musikken på videregående. Musikk er en fin hobby uansett yrkesvalg siden. Et godt eksempel på det er Fredrik Hallsteinsen som spiller gitar her. Han jobber som musiker, lærervikar og er akkurat ferdig utdannet som psykolog.

Musikkelev Ingvild Lindsjørn fra 3MUA fortalte til ungdomsskoleelevene hvordan det er å være elev på musikklinja ved Ringerike vgs.

- Jeg stortrives på skolen, sa den dyktige vokalisten. Det er et godt miljø på musikken, hvor alle tre klassene møtes hver uke i kortimene. De får dermed venner på tvers av klassene.

- Musikkelever er priviligerte, la den unge musikeren til. På skolen får vi enetimer med hovedinstrumentlæreren vår, og skolen legger til rette slik at vi får opplæring i det instrumentet og den sjangeren vi ønsker.

Elevene på Haugsbygd ungdomsskole fulgte godt med, og satte tydelig pris på låta "All about that Bass" hvor de klappet i takt og noen nynnet med. Det var tydelig at de satte pris på besøket!

For å vise litt av bredden ved tilbudet på musikklinja ble det fremført både rytmisk og klassisk musikk. Det klassiske innslaget ble ivaretatt av skolens dyktige lærer i klassisk gitar, Kjetil Heggelund. Han fremførte med innlevelse Augustin Barrios Mangorès vakre musikkstykke "Den siste sang". Komponisten skrev dette stykket få dager før han døde i 1944. Elevene i gymsalen på Haugsbygd ungdomsskole satt andektig og stille mens Kjetil spilte.

Musikklærer Erik Anti innledet årets filminnslag med å advare ungdomsskoleelevene.

- Ikke velg feil utdanningsprogram på videregående. Gjør ikke samme feil som Conrad. GÅ FOR MUSIKK med en gang. Da får dere et godt og fargerikt liv, sa musikklæreren med glimt i øyet.

Alle 10. klassingene er velkommen til praksisdager på Ringerike vgs i uke 4! Vi håper vi også ser flere på musikklinja neste skoleår!

 


Publisert 14. januar 2016, oppdatert 14. januar 2016.