Magisk stemning på MUA-konsert på Hov ungdomsskole

http://twitter.com/buskerudfoldfylke https://www.facebook.com/buskerudfylkeskommune http://plus.google.com
  • Av Inger Helen Wien

 Det var ekstra hyggelig for gjestene fra Ringerike vgs å komme på besøk til Hov ungdomsskole, og bli tatt imot av kulturvertene der. I tillegg til god hjelp med å bære inn alt musikkutstyr, hadde de laget nydelige smørbrød og traktet kaffe til musikerne. Det smakte!

  Den trivelige rådgiveren ved Hov ønsket lærere og elever fra musikklinja velkommen til skolen.

- Dette er en time i faget utdanningsvalg, sa hun til ungdomsskoleelevene. Hun oppfordret dem til å følge med for å lære om tilbudet på musikklinja ved Ringerike vgs.

Opplegget på Hov var godt organisert av rådgiveren. Alle klassene hadde funnet sin plass på gymsalgulvet, hvor de satt sammen med en lærer.

  - Wow, de er kjempeflinke, sa en ungdomsskoleelev fra Hov etter å ha hørt første låt med lærerbandet og de to jentene fra 1.klasse musikk. Det var tydelig at låtvalget falt i smak hos publikum. Flere klappet med, og noen nikket i takt med musikken. Erik Anti på bass, Trond Lien på piano, Jørn Atle Støa på gitar og Remi Fagereng på trommer briljerte på hver sine instrumenter. De leverte instrumentalsoloer av høy kvalitet.

 

Liv Johanne og Lotte fra 1.klasse på musikklinja strålte på scenen. De var med og skapte en magisk stemning i gymsalen ved sin profesjonelle måte å formidle låtene på.

- Vi trives svært godt på musikklinja, sa begge to. Selv om skoledagen er krevende, er det både interessant og morsomt å gå på musikken. Etter tre år får de generell studiekompetanse, som betyr at de fleste studier er åpne for dem.

  En tidligere elev på Hov (Conrad) går nå i 3.klasse på musikklinja. Han har hovedrollen i en humoristisk film 3.klassen har laget i faget formidling, og som ble vist under besøket på Hov. Musikklærer Erik Anti introduserte filmen med å si til ungdomsskoleelevene:

- Følg godt med nå. Se hvor ille det kan gå hvis DU ikke velger å gå på musikklinja på videregående.... Ikke gjør samme feil som Conrad!

  På musikklinja kan du spille både rytmisk og klassisk musikk. Kjetil Heggelund underviser i klassisk gitar, og fremførte med sikker hånd et nydelig klassisk stykke for ungdomsskoleelevene. Gitaren klang ekstra godt i den store gymsalen.

- Mye bedre med besøk enn å få en brosjyre i hånden på ei messe, sa en fornøyd ungdomsskoleelev etter konserten.

I uke 4 er det praksisdager for 10.klasse på Ringerike vgs. Vi håper flere fra Hov velger å komme til musikklinja en av praksisdagene for å bli bedre kjent med tilbudet der.


Publisert 12. januar 2016, oppdatert 12. januar 2016.