MUA-konsert på Søndre Modum ungdomsskole

http://twitter.com/buskerudfoldfylke https://www.facebook.com/buskerudfylkeskommune http://plus.google.com
  • Av Inger Helen Wien

Gymsalen på Søndre Modum  ungdomsskole ble fylt opp med ungdomsskoleelever og lærere mandag 18. januar da en gjeng med musikklærere og en elev fra Ringerike vgs holdt konsert der. Gjestene ble presentert av Viggo, musikklærer og ildsjel på Søndre Modum.

- Har dere sett noen av disse musikerne før, spurte Viggo publikum i gymsalen om. Flere dro kjensel på Trond Lien og Erik Anti fra TV-programmet Beat for Beat.

Da bandet startet konserten med "Mercy" nikket flere elever i takt. Dette var kjente toner. Neste låt lot til å falle ennå mer i smak hos det unge publikummet, for når tonene fra "All about that Bass" strømmet ut i gymsalen var det flere om klappet i takt.

Lærerne på musikklinja på Ringerike vgs trives godt på jobben, og stiller gjerne opp for å markedsføre linja på konserter. Her viser Remi Fagereng på trommer, Jørn Atle Støa på bass, Erik Anti på bass og Trond Lien på piano at de ikke bare er gode i klasserommet til å formidle fagstoff, men at de også er dyktige utøvende musikere.

Musikkelev Ingvild Lindsjørn fra 3MUA fortalte til ungdomsskoleelevene hvordan det er å være elev på musikklinja ved Ringerike vgs.

- Jeg stortrives på skolen, sa den dyktige vokalisten. Det er et godt miljø på musikken, hvor alle tre klassene møtes hver uke i kortimene. De får dermed venner på tvers av klassene.

- Musikkelever er priviligerte, la den unge musikeren til. På skolen får vi enetimer med hovedinstrumentlæreren vår, og skolen legger til rette slik at vi får opplæring i det instrumentet og den sjangeren vi ønsker.

For å vise litt av bredden ved tilbudet på musikklinja ble det fremført både rytmisk og klassisk musikk. Det klassiske innslaget ble ivaretatt av skolens dyktige lærer i klassisk gitar, Kjetil Heggelund. Han fremførte med innlevelse det vakre gitarstykket «Una Limosna Por el Amor de Dios» av Mangorè. Komponisten skrev dette stykket få dager før han døde i 1944. Musikkstykket kalles derfor også for «Den siste sang».

- Husk på at dere får generell studiekompetanse etter tre år på musikklinja, sa Erik Anti, som også understreket at du behøver ikke bli utøvende musiker selv om du velger musikken på videregående. Musikk er en fin hobby uansett yrkesvalg siden. Han minnet om at 10. klassingene er velkommen på besøk til Ringerike vgs i uke 4 på praksisdager for å bli litt bedre kjent med tilbudet på musikklinja der.

Siste låt "Don`t worry `bout a thing" av Madcon fikk det til å svinge i gymsalen på Søndre Modum ungdomsskole, før gjestene fra videregående takket for seg.


Publisert 18. januar 2016, oppdatert 18. januar 2016.