Hyggelig juleavslutning 22.desember 2015

http://twitter.com/buskerudfoldfylke https://www.facebook.com/buskerudfylkeskommune http://plus.google.com

Det er koselig med tradisjoner. En tradisjon på Ringerike vgs siste dagen før juleferien begynner er julegudstjeneste i Metodistkirken. Her kan elever, ansatte og pensjonister senke skuldrene og la julefreden synke inn.

Kantor Stein Sødahl og musikkelev Jon Henrik Rubach fra 3MUA på henholdsvis orgel og saksofon spilte til salmene. Klangen av saksofonen sammen med orgelet var en god musikalsk opplevelse.

Rakel Mosskull og Ole Henrik Bottolfs tente lys mens alle sang den vakre samlen "Tenn lys!".

Prost Saxegaard lurte på om noen var så heldige å ha en knapp som kunne trykkes på og vips var alt vondt og trist glemt, og alle tanker kunne dreie seg om julens glade budskap. For de fleste av oss er det ikke så enkelt. Vi tar inn over oss triste hendelser i inn- og utland, og ikke minst hvis det har skjedd noe leit nær oss. Da er det viktig å huske på at det er en tid for alt.

- Tid for å gråte. Tid for å danse., sa prosten, og minnet om at det er mulig å både le og gråte. Hun viste også til at salmen "Deilig er jorden" ble skrevet i en turbulent tid med mye krig. Allikevel synger vi "Fred over jorden, menneske, fryd deg! Oss er en evig Frelser født!". Prosten avsluttet med å si at julen bringer bud om fred, og ønsket alle sammen en fredfull og god jul.

3MUA spredde glede i forsamlingen med ekte spilleglede og en sprudlende dirigent da de fremførte "White Winter Hymnal".

Ole Henrik Bottolfs og Rakel Mosskull leste hvert sitt bibelvers fra Jesaja 9 og Lukas 2.

Gitartalentet Joshua Sarvig Can fra 1MUA spilte El Testamente både teknisk bra og med følelse.

Hele linjekoret fra musikklinjen med sin dirigent Ingvild Hasund var forsangere for hele forsamlingen i en mektig fremføring av salmen "Deilig er jorden". Vi er heldige som har musikklinje ved skolen!

Rektor Ragnvald Lien ønsket alle sammen en god jul, og minnet om at første skoledag etter juleferien er tirsdag 5. januar for elevene.

Ansatte og pensjonister var samlet til en kosestund på personalrommet med servering av varm gløgg og flott underholdning av musikkelevene. Her ble både gitarspill, fløyte og vakker sang fremført til stor glede og begeistring. De dyktige elevene kom alle sammen fra 1MUA, så vi gleder oss til å høre mer av dem i konserter fremover.

Det er alltid vemodig når en kjær og dyktig kollega slutter eller går ut i permisjon. Undervisningsinspektør Erling Nereng begynner i ny jobb i det nye året, og har dermed permisjon fra lederstillingen ved skolen. Erling er en mann som vil bli dypt savnet, så flere fikk en klump i halsen da det gikk opp for dem at juleavslutningen var siste arbeidsdag på Ringerike vgs for den populære inspektøren (i allefall på en stund...). Alle ønsket han lykke til i ny jobb, og minnet om at døren ikke er lukket hvis han vil tilbake til skolen!


Publisert 22. desember 2015, oppdatert 22. desember 2015.