Høststemninger i Fengselskonsert

http://twitter.com/buskerudfoldfylke https://www.facebook.com/buskerudfylkeskommune http://plus.google.com
  • Av Inger Helen Wien

Regnet øste ned tirsdag kveld. På kalenderen stod datoen 15. september. De første høsttegn med fargerikt lauv og mørke kvelder preger nå dagene. Ingen tvil om at sommeren er over. Heldige var dog de som trosset dårlig vær, og tok turen til Fengselet denne kvelden. Konserten "Høststemninger" med musikkelever og lærere kunne by på bredde i repertoaret fra de sarte fine balladene til mer rocka låter.

- Dette var skikkelig bra, sa en fornøyd publikummer etter konserten, og spurte samtidig når neste konsert er i Fengselet. Vedkommende vil ikke gå glipp av den.

Her er noen bilder fra konserten:

Thorleif Bratvold åpnet konserten med "The Hunt" av Tommy Emmanuel på gitar. Det unge musikktalentet imponerte fra første tone.

"This Woman`s Work" av Kate Bush ble vakkert tolket av Oda Gåsvik Jensen.

Med Thorleif på gitar fremførte Lotte Pedersen låta "If the stars were mine" av Melody Gardot. Hvilken debut!

Anna Skretteberg tolket på en utmerket måte låta "Clown" av Emeli Sandè med god hjelp av Kenneth Bekkemoen på piano.

Takket være Henrik Alsmark hadde alle musikerne LYD på konserten. Og, ikke nok med det - gutten styrte både lyd og sang selv med innlevelse og god formidling sangen "Say Something" av A Great Big World.

Siri Lien gledet publikum først med "The Arrangement" av Joni Mitchel før hun sammen med Thorleif Bratvold viste hvilken dyktig sanger hun er i samspill med en medelev på gitar.

Det er stas å vise fram hvilke dyktige musikere lærerne på musikklinjen er. Gitarist Kjetil Heggelund spilte "Choros" av Villa-Lobos, og ba elevene sine følge godt med.

Det ble liv i Fengselet da gutta fra 1MUA - Henrik Westend på trommer - , 2MUA - Kristoffer Nygård på bass - og 3MUA - Elias Svendsbø på gitar og vokal, satte igang med låta "Jailbreak" av Thin Lizzy. Ekstra gøy at bandet var satt sammen av elever fra alle de tre klassene på musikklinjen. Det svingte virkelig av denne gjengen.

 

Sanglærer Kenneth Bekkemoen roet litt ned med en vakker låt av Tom Waits "Take it with me". Ingen sak for skolen som har slike lærekrefter!

Konserten avsluttet med August Gudbrandsen som spilte og sang sin egenkomponerte sang "New Beginning". En rørende tekst fremført med følelse gjorde dette avslutningsnummeret til et høydepunkt i konserten.

Hele gjengen takket publikum, som på sin side klappet lenge og vel for å vise hvor fornøyde de var med konserten.

Gleder oss allerede til tirsdag 20. oktober. Da er det ny konsert i Fengselet med musikkelever og lærere!


Publisert 16. september 2015, oppdatert 16. september 2015.