God stemning på Hole ungdomsskole

http://twitter.com/buskerudfoldfylke https://www.facebook.com/buskerudfylkeskommune http://plus.google.com
  • Av Inger Helen Wien

Musikerne fra musikklinja på Ringerike vgs ble møtt av et entusiastisk publikum på Hole ungdomsskole onsdag 13. januar. Ungdomsskoleelevene viste interesse og engasjement fra første tone ble spilt, og klappet iherdig i takt med musikken på låta "Mercy". Et godt publikum får fram det beste hos utøverne, som på sin side leverte en strålende konsert som takk for den positive oppmerksomheten.

Hvis noen lurer på hvordan sangere forbereder seg til en konsert, så ta en titt på dette bildet;) Liv Johanne og Lotte fra 1MUA gjør seg klar til å synge for publikum i gymsalen på Hole ungdomsskole ved å strekke ut i ribbeveggen.

Denne flotte gjengen består av lærerbandet Erik Anti på bass, Fredrik Hallsteinsen på gitar, Remi Fagereng på trommer og Trond Lien på piano. I tillegg til de to diamantene fra 1MUA Liv Johanne og Lotte er også den klassiske gitarlæreren Kjetil Heggelund med. Det er viktig å vise fram bredden i tilbudet på musikklinja ved Ringerike vgs, så konserten har innslag av både klassisk og rytmisk musikk.

Legg merke til de lange neglene til gitarist Kjetil Heggelund;)

Kjetil får roen til å senke seg over forsamlingen da tonene fra den vakre låta "Una Limosna Por el Amor de Dios" strømmet ut i gymsalen fra hans gitar. Dette nydelige musikkstykket ble skrevet av komponisten få dager før han døde, og kalles derfor også for "Den siste sang".

Med "Don`t worry `bout a thing" avsluttet musikerne fra Ringerike vgs konserten. Flere ungdomsskoleelever ville gjerne snakke litt med elevene fra videregående etterpå.

- Vi stortrives på musikklinja, sa Liv Johanne og Lotte. Det er et godt miljø på musikken, hvor alle tre klassene møtes hver uke i kortimene. Dermed blir de kjent med hverandre på tvers av klassene. Det er også gøy å være med på de store arrangementene på musikklinja som f.eks. julekonserten og den store bandkonserten på våren.

Rektor Eirin D. Mathiesen takket for besøket, og oppfordret sine egne 10.klassinger til å søke musikklinja hvis de er interessert i musikk! Etter tre år på musikklinja får elevene generell studiekompetanse. Det betyr at nesten alle dører er åpne til videre studier etter videregående.

I tillegg til musikk og informasjon om musikklinja ble det vist en liten filmsnutt laget av 3MUA-elevene på musikklinja. Ungdomsskoleelevene skjønte raskt ironien i filmen, og lo godt av de komiske scenene med Conrad i hovedrollen.

- Følg godt med, så ser dere hvor ille det kan gå hvis du velger feil utdanningsprogram, sa Erik Anti som introduserte den humoristiske filmen til ungdomsskoleelevene.

Oppfordringen er derfor: GÅ FOR MUSIKK!

Alle 10. klassingene ønskes velkommen til Ringerike vgs på praksisdager i uke 4!


Publisert 13. januar 2016, oppdatert 14. januar 2016.