Gitarkonsert i Metodistkirken på den klassiske gitarens dag

http://twitter.com/buskerudfoldfylke https://www.facebook.com/buskerudfylkeskommune http://plus.google.com
  • Av Inger Helen Wien

Gitarlærer ved musikklinja Kjetil Heggelund ønsket publikum i Metodistkirken velkommen til konsert på den klassiske gitarens dag den 1. februar.. Konserten innholdt et variert program med elever fra både kulturskolen på Ringerike, elever fra musikklinja på Ringerike vgs og musikklærere fra begge skolene.

Elever fra kulturskolen spilte både alene og sammen med sin lærer Evgeny Kabeshov. De unge gitaristene sjarmerte publikum med sitt spill.

De to musikklærerne Evgeny Kabeshov og Kjetil Heggelund viste at de er dyktige utøvende musikere i tillegg til å undervise i klassisk gitar. De gledet publikum med de vakre stykkene "Om kvelden" og "Svarte øyne".

To flotte representanter fra 1MUA spilte både alene og sammen på konserten. De tryllet fram fine klanger i "El Testament d`Amelia", "Prelude" fra La Catedral og "Agua e vinho.

Konserten avsluttet med solonummer av gitarist Kjetil Heggelund før pianist Gaute Birklund gjorde sin entre og spilte sammen med gitaristen  enVilla-Lobos konsert. De to er dyktige utøvende musikere som hadde fortjent et større publikum.

Arrangementet ble avsluttet med at alle musikerne - store og små - ble kalt opp på scenen for å motta en velfortjent applaus fra et fornøyd publikum

 


Publisert 3. februar 2016, oppdatert 3. februar 2016.