Forventningsfulle unge musikere på opptaksprøve

http://twitter.com/buskerudfoldfylke https://www.facebook.com/buskerudfylkeskommune http://plus.google.com
  • Av Inger Helen Wien

Fredag 13. mai var ikke en ulykkesdag for en gjeng med unge musikere. Det var dagen de skulle ha opptaksprøve i musikk på Ringerike vgs. Alle sammen har et mål om å begynne på musikklinjen fra høsten 2016.

Fagkoordinator Trond Lien ønsket alle sammen velkommen før de ble loset gjennom en gehør- og teoritest av musikklærer Kjetil Heggelund. Med tanke på best mulig start på musikklinjen er det viktig for skolen å få kjennskap til hvilket nivå de nye elevene er på. Kan de noter? Hører de forskjell på dur og moll? Noter er et viktig verktøy, så de som ikke kan noter bør sette av litt tid i sommer for å lære det mest grunnleggende.

Etter teoritesten og utfylling av et spørreskjema, var turen kommet til den musikalske delen. Her skulle hver enkelt spille eller synge ca 5 minutter for en jury bestående av to musikklærere. Mange talenter viste at de allerede har et godt grunnlag for å utvikle seg som musikere med kyndig hjelp av gode musikklærere. Juryene hørte på fremføringen  på hovedinstrumenter som sang, gitar, trompet, trommer og bass.

Vi ønsker elevene velkommen til 1MUA fra skolestart 2016!

 


Publisert 16. mai 2016, oppdatert 16. mai 2016.