FN-rollespill

http://twitter.com/buskerudfoldfylke https://www.facebook.com/buskerudfylkeskommune http://plus.google.com
  • Av Inger Helen Wien

Torsdag 12. november deltok 12 elever fra programfag Politikk og menneskerettigheter på FN-rollespill på fylkeshuset i Drammen. Temaet for rollespillet dette året var "IS og kampen mot terror og ekstremisme" -et emne som dessverre ikke er blitt mindre aktuelt i løpet av høsten 2015. 

I rollespillet skal elevene representere ulike land i en debatt i FNs sikkerhetsråd og Ringerike vgs hadde fått ansvar for USA, Spania, Litauen og Tsjad. Fire forskjellige skoler og over femti elever var involvert i dette rollespillet. 

Torsdag morgen stilte alle med ny identitet som FN-delegater. De siste ukene har elevene lagt ned et stort arbeid i å forberede seg til rollespillet, og det var tydelig at alle var spente og motiverte for oppgavene som ventet. Fylkesutdanningssjefen åpnet rollespillet, og deretter var det klart for debatt og forhandlinger i Fylkestingssalen. Gjennom dagen bidro representantene fra Ringerike videregående med gode innlegg fra talerstolen, ivrig diskusjon i korridorene og forslag til resolusjoner som ble lagt frem i plenum. Til tross for dette endte rollespillet som det så ofte gjør i FNs sikkerhetsråd: Man klarte ikke å bli enig om en felles løsning...

Her er noen bilder fra rollespillet:

 

 

 

 

Tekst og foto: Mari Solheim


Publisert 16. november 2015, oppdatert 16. november 2015.