Entusiastisk publikum på MUA-konsert på Jevnaker skole

http://twitter.com/buskerudfoldfylke https://www.facebook.com/buskerudfylkeskommune http://plus.google.com

Det er ikke sikkert publikum på konserter tenker over hvor mye jobb det er å rigge til en konsert. Mye utstyr skal på plass, lyd skal sjekkes og lokalet klargjøres. Med tunge løft og mange kabler som skal kobles opp, var det godt å ha hjelp fra flinke ungdomsskoleelever. Stor takk for hyggelig mottagelse og hjelp fra de unge kulturvertene på Jevnaker skole!

En av kulturvertene ønsket gjestene fra videregående velkommen til Jevnaker før bandet startet konserten med låta "Mercy". Allerede på første låt var kontakten med publikum opprettet, og da den kjente låta "All about that Bass" fylte gymsalen var ungdomsskoleelevene helt med. De klappet i takt, og nikket gjenkjennende til tonene fra lærerbandet med vokalist fra 3. klasse musikk.

Det var tydelig at publikum kjente igjen flere av musikklærerne, som i tillegg til å undervise er utøvende musikere. Flere av dem er kjente fjes fra TV-skjermen og lokale arrangementer. Trond Lien på piano, Erik Anti på bass, Fredrik Hallsteinsen på gitar og Remi Fagereng på trommer  fikk det til å svinge, og vokalist Ingvild Lindsjørn fra 3MUA toppet laget med dyktig fremføring av sangene. I siste låt "Don`t worry `bout a thing" fikk bandet temperaturen opp i gymsalen, og høstet velfortjent applaus fra ungdomsskoleelevene.

- Husk på at dere får generell studiekompetanse etter tre år på musikklinja, sa Erik Anti, som også understreket at du behøver ikke bli utøvende musiker selv om du velger musikken på videregående. Musikk er en fin hobby uansett yrkesvalg siden. Et godt eksempel på det er Fredrik Hallsteinsen som spiller gitar her. Han jobber som musiker, lærervikar og er akkurat ferdig utdannet som psykolog.

Musikkelev Ingvild Lindsjørn fra 3MUA fortalte til ungdomsskoleelevene hvordan det er å være elev på musikklinja ved Ringerike vgs.

- Jeg stortrives på skolen, sa den dyktige vokalisten. Det er et godt miljø på musikken, hvor alle tre klassene møtes hver uke i kortimene. De får dermed venner på tvers av klassene.

- Musikkelever er priviligerte, la den unge musikeren til. På skolen får vi enetimer med hovedinstrumentlæreren vår, og skolen legger til rette slik at vi får opplæring i det instrumentet og den sjangeren vi ønsker.

For å vise litt av bredden ved tilbudet på musikklinja ble det fremført både rytmisk og klassisk musikk. Det klassiske innslaget ble ivaretatt av skolens dyktige lærer i klassisk gitar, Kjetil Heggelund. Han fremførte med innlevelse det vakre gitarstykket «Una Limosna Por el Amor de Dios» av Mangorè. Komponisten skrev dette stykket få dager før han døde i 1944. Musikkstykket kalles derfor også for «Den siste sang». Elevene i gymsalen på Jevnaker skole satt andektig og stille mens Kjetil spilte.

Musikklærer Erik Anti innledet årets filminnslag med å advare ungdomsskoleelevene.

- Ikke velg feil utdanningsprogram på videregående. Gjør ikke samme feil som Conrad. GÅ FOR MUSIKK med en gang. Da får dere et godt og fargerikt liv, sa musikklæreren med glimt i øyet.

Vi ønsker alle et godt valg den dagen de skal velge utdanningsprogram på videregående! Husk at musikklinja på Ringerike vgs er en mulighet for Jevnakerelever som vil søke seg inn på musikk, dans og drama etter ungdomsskolen:)

Publisert 14. januar 2016, oppdatert 14. januar 2016.