DKS viste dokumentarfilmen Pøbler i Hønefoss kino

http://twitter.com/buskerudfoldfylke https://www.facebook.com/buskerudfylkeskommune http://plus.google.com
  • Av Inger Helen Wien

Statistikk viser at hver tredje elev i videregående skole dropper ut. For å fange opp noen av dem ble det startet et prosjekt med navnet "Pøbler". Ungdommene som etter intervju ble valgt ut til å delta i prosjektet, fulgte et intensivkurs med mål å få dem i jobb eller tilbake på skolen. Målet var å få livet til gruppemedlemmene inn på et nytt og bedre spor uten dop.

Filmen "Pøbler" er en dokumentar som følger noen av kursdeltagerne på godt og vondt.

- De har skrevet under på at jeg kan bruke alle filmopptakene slik jeg vil, fortalte regissør Kari Anne Moe til elevene fra Ringerike vgs.. En gjeng med elever fra Vg2 og Vg3 var valgt ut til å se filmen og ikke minst møte regissør og to av hovedkarakterene i filmen - Jan Olav og Kelly - i Hønefoss kino tirsdag 16. februar. Dette er et opplegg i regi av Den kulturelle skolesekken.

Elevene fra mediefag, samfunnsfag og service og samferdsel fulgte godt med, og stilte gode spørsmål til hovedkarakterene etter filmen. Flere var opptatt av hvordan livet til Jan Olav og Kelly er i dag etter endt kurs. Har det gått bra med dem?

Jan Olav er en av hovedpersonene i filmen Pøbler. Han sliter med et sinne som til tider tar helt overhånd. Jan Olav fortalte elevene om sinnemestringsteknikker, og hvordan han må tenke på konsekvensene av sine handlinger før han slår og blir voldelig. Er det verdt det?

- Det er viktig at læreren er et medmenneske som ser hver enkelt elev, sa begge to fra Pøbler. Både Kelly og Jan Olav hadde tatt tak i sine liv, og på sikt vil de takket være dette prosjektet komme videre med styrket selvtillit og troen på at de vil nå sine mål. Men, først må Jan Olav sone en ny dom for vold.

- Det blir siste gang jeg skal i fengsel, sa han og viste til at han ikke ville være en far for sin datter som tilbrakte mesteparten av tiden bak muren. Og, vi tror han!

 

 


Publisert 17. februar 2016, oppdatert 18. februar 2016.