Bandkonsert med ekte spilleglede og fullt trøkk

http://twitter.com/buskerudfoldfylke https://www.facebook.com/buskerudfylkeskommune http://plus.google.com

Torsdag 12. mai var en dag musikkelevene hadde gledet seg til lenge. Det var dagen for "Den STORE bandkonserten", for mange er dette målet for opplæringen i faget samspill. Endelig skulle de få stå på scenen i Bysalen Amfi foran et forventningsfullt publikum.

Fra første innslag hadde elevene publikum i sin hule hånd. Et musikk/dramastykke som krever presisjon av alle sammen for ikke å bli slått ned, fikk publikum til å holde pusten. Det endte også i et lite "uhell" og litt latter fra de medvirkende...

Her er Ingvild, Henrik, Liv Johanne, Lotte, Emely, Joshua, Ole Henrik og Rakel i "If I Was Not Upon A Stage":

Medieelever fra Hønefoss vgs filmet hele konserten. Sammen med sin lærer Egil Granum gjennomførte de en flerkameraproduksjon med redigering der og da, slik profesjonelle opptak foregår i  NRK.  Et flott samarbeid mellom de to videregående skolene i Hønefoss.

Thomas, Jonas og Ulrik i godt samspill.

3MUA-jentene Gunvor og Martine var konferansierer på en underholdende måte med glimt i øyet.

Haakon fra 2MUA fremførte med klar stemme en sang han gikk videre med i UKM.

2MUA-gjengen imponerte med låta "Little me".

I 1MUA går det to dyktige fløytister, Marthe og Hanne. Fint med blåseinstrumenter i bandet.

En av samspillgruppene i 1MUA i aksjon. De fikk publikum med seg på den svingende låta "Another One Bites The Dust". Lærer Jørn Atle Støa kan være stolt av gjengen sin.

1MUA-elev Alexander kan traktere tangentene.

Flere 1MUA-elever i godt samspill.

Vetle, Joshua og Erlend fra 1MUA  trives på scenen.

Det er flere som trives på scenen! Musikklærer Erik Anti strålte omkapp med elevene sine. Her er det ekte kjærlighet til musikken!

En som virkelig tok av og ga alt på scenen under konserten var gitarist Elias i 3MUA. Hvilken energi! Det ene gitarriffet etter det andre tok nesten pusten fra publikum. Flott levert!

Henrik fra 1MUA på trommer har hele året spilt sammen med 3MUA i samspill. Her sammen med Jonas og Elias fra 3MUA.

Ingvild, Martine og Henrik i 3MUA er trygge på scenen, og får topp karakter for god formidling. Ingenting å utsette på stemmeprakten til de tre heller.

Søskenduoen Ingvild (3MUA) og Liv Johanne (1MUA) sang en nydelig låt. Jentene sang seg inn i hjertene hos publikum, og fikk velfortjent applaus.

Jon Henrik på saksofon, en musiker som får håret til å reise seg på armene til publikum. Alltid sikker og trygg i fremføringen.

Emely i 1MUA har en vakker stemme.

Morsomt med tuba i ensemblet! Her er det to 1MUA-elever i dyp konsentrasjon. Det låt bra!

Musikklærer Remi Fagereng  med en av samspillgruppene sine. Stas for 3MUA-elevene å spille sammen med læreren sin.

Så var det Trond Liens tur å vise fram hva hans samspillgruppe i 3MUA hadde å by på. Her var det fullt trøkk fra første tone. Dette svingte bra, og publikum klappet i takt.

Elevene hadde planlagt å overraske læreren sin litt, og vips hadde flere på seg solbriller og knallrød klovnenese. Humoren smittet over på de andre på scenen, og ikke minst publikum som lo godt av stuntet.

TAKK for en strålende konsert! Ekte spilleglede, gode musikalske prestasjoner og godt humør blant lærere og elever gjorde konserten til en opplevelse for publikum. Alle gikk hjem med en godfølelse inni seg. Er det noe rart vi er stolte av musikklinjen på Ringerike vgs?

Publisert 13. mai 2016, oppdatert 13. mai 2016.