Avslutningskonsert på Nordre Modum ungdomsskole

http://twitter.com/buskerudfoldfylke https://www.facebook.com/buskerudfylkeskommune http://plus.google.com
  • Av Inger Helen Wien

En blid og hyggelig musikklærer fra Nordre Modum ungdomsskole ønsket gjestene fra musikklinja på Ringerike vgs velkommen til skolen mandag 18. januar. En forventningsfull gjeng med 10. klassinger satt på stoler, på gulvet og i trappa og var klare for konsert. Denne konserten var den siste for denne gangen for musikerne fra videregående, som har vært på besøk på ti ungdomsskoler for å markedsføre tilbudet på musikklinja ved Ringerike vgs.. Nordre Modum var et flott sted å holde avslutningskonserten på!

Låtvalget falt i smak hos de unge. Det svingte da bandet dro i gang med  "Mercy" og fortsatte med "All about that Bass".

Lærerne på musikklinja trives godt på jobben, og stiller gjerne opp for å markedsføre linja. Her viser Remi Fagereng på trommer, Erik Anti på bass, Jørn Atle Støa på gitar og Trond Lien på piano at de ikke bare er gode i klasserommet til å formidle fagstoff, men at de også er dyktige utøvende musikere.

Musikkelev Ingvild Lindsjørn fra 3MUA fortalte til ungdomsskoleelevene hvordan det er å være elev på musikklinja ved Ringerike vgs.

- Jeg stortrives på skolen, sa den dyktige vokalisten. Det er et godt miljø på musikken, hvor alle tre klassene møtes hver uke i kortimene. De får dermed venner på tvers av klassene.

- Musikkelever er priviligerte, la den unge musikeren til. På skolen får vi enetimer med hovedinstrumentlæreren vår, og skolen legger til rette slik at vi får opplæring i det instrumentet og den sjangeren vi ønsker.

For å vise litt av bredden ved tilbudet på musikklinja ble det fremført både rytmisk og klassisk musikk. Det klassiske innslaget ble ivaretatt av skolens dyktige lærer i klassisk gitar, Kjetil Heggelund. Han fremførte med innlevelse det vakre gitarstykket «Una Limosna Por el Amor de Dios» av Mangorè. Komponisten skrev dette stykket få dager før han døde i 1944. Musikkstykket kalles derfor også for «Den siste sang». 10.klassingene på Nordre Modum ungdomsskole satt andektig og stille mens Kjetil spilte, og enkelte fulgte ekstra godt med på det imponerende fingerspillet.

- Husk på at dere får generell studiekompetanse etter tre år på musikklinja, sa Erik Anti, som også understreket at du behøver ikke bli utøvende musiker selv om du velger musikken på videregående. Musikk er en fin hobby uansett yrkesvalg siden.

Anti innledet også årets filminnslag med å advare ungdomsskoleelevene. Filmen er laget av 3MUA-elever i faget formidling hvor de har brukt ironi og humor for å få fram budskapet.

- Ikke velg feil utdanningsprogram på videregående. Gjør ikke samme feil som Conrad. GÅ FOR MUSIKK med en gang. Da får dere et godt og fargerikt liv, sa musikklæreren med glimt i øyet.

Alle som er interessert i musikk er velkommen til Ringerike vgs på praksisdager i uke 4!


Publisert 18. januar 2016, oppdatert 18. januar 2016.