Skolehelsetjenesten

Helsesykepleier Anita Holtan kan treffes på helsesykepleiers kontor i 1. etasje i Modul Nord - M-158, på helsestasjon for ungdom eller et annet sted etter avtale. Alle elever på skolen kan blant annet bruke melding på its for å avtale møtetid med henne.

Telefon kontor: 32 11 34 25. Helsesykepleier kan også kontaktes på tlf. 974 20 343.

Du behøver ikke å bestille time, kom bare innom. Hvis du ønsker timeavtale, kan du få det. Send gjerne en SMS til henne, så tar hun kontakt med deg. Du finner også helsesykepleier på Snap. Kodenavnet hennes er : anitahs_rivs

Hva gjør helsesykepleier på Snapchat?

• Gir deg informasjon om når hun/han er tilgjengelig på skolen.
  • Minner deg på ulike happenings i regi av skolehelsetjenesten, f.eks. temakvelder på Helsestasjon for ungdom (HFU), drop-in og undervisninger, HFU sine åpningstider og lignende.

Hva gjør IKKE helsesykepleier på Snapchat?

• Helsesykepleier åpner eller svarer ikke på Snap fra noen. Det har med taushetsplikten og dokumentasjonsplikten vår å gjøre.

Ønsker du en samtale med helsesykepleier på din skole må du sende SMS 97420343 eller bruke It`s Learning (Anita Holtan) eller bare komme innom kontoret

Hva kan helsesykepleier bidra med?

Hos helsesøster kan du ta opp det du ønsker av små eller store ting. Du kan få veiledning/råd i forhold til bl.a:

-        Spørsmål om fysisk, psykisk og seksuell helse

-        Problemer med familie, venner, skole

-        Rus

-        Kjærlighet/seksualitet

-        Prevensjon

-        Kjønnsykdommer

-        Graviditet/abort

-        Stress/søvnproblemer

-        Tristhet/sorg

-        Henvise og formidle kontakt videre i helsetjenestene

NB! Helsesykepleier kan skrive ut resept på p-piller til jenter mellom 16-19 år. Alle kan få gratis kondomer.

HELSESYKEPLEIER HAR TAUSHETSPLIKT!

HELSESTASJON FOR UNGDOM

• Et sted hvor du kan snakke fritt - vi har taushetsplikt
  • Vi gir råd om hvordan du tar vare på helsen din
  • Prevensjonsveiledning
  • Legeundersøkelse
  • Vi formidler hjelp
  • Helsestasjon for ungdom er gratis

Storgata 13. Åpningtider:

Mandag: kl 14:00 - 17:30

Torsdag: kl 14:00 - 17:30

Her finnes helsesykepleier, jordmor og lege.

Nytt tilbud ved helsestasjonen for ungdom: Hver torsdag kan elever bestille time hos fysioterapeut!

ELEVTJENESTEN VED RINGERIKE VGS

Elevtjenesten består av:

• Line Kristiansen, spes.ped koordinator
  • Kari Kjekshus, undervisningsinspektør
  • Anita Holtan, helsesykepleier
  • Janne Egeberg Andersen, rådgiver
  • Katrine Sande, rådgiver
  • Morten Hansen, rådgiver

Kontaktlærer, faglærer, foresatt og elev kan ta kontakt med hvem som helst i elevtjenesten for å få støtte og hjelp når det gjelder tilrettelegging i skolehverdagen.

Det kan for eksempel være noe du vil snakke om/trenger hjelp med i forhold til skolemiljø, fag, planer for framtiden, private problemer, sykdom. Det spiller ikke så stor rolle hvem av oss i elevtjenesten du kontakter. Vi tar hvis nødvendig opp saken din i elevtjenestemøtet og avgjør der hvem av oss som kan gi deg best hjelp.

Publisert 13. september 2012, oppdatert 7. oktober 2019.